Cum să prepari fasolea cu ciolan într-un mod mai dietetic. Câte calorii are preparatul, de fapt
Publicat pe 01.12.2022 la 11:56 Actualizat pe 01.12.2022 la 11:56
De 1 Decembrie se sărbătorește românește în fiecare an. Ziua Națională a Românei este motriv de bucurie pentru cetățenii acestei țări. Astăzi, în zi de sărbătoare, preparatele tradiționale au luat cu asalt mesele milioanelor de români. Și totuși, pentru că este unul dintre cele mai preparate produse, fasolea cu ciolan poate fi gătită într-un mod mai dietetic. Câte calorii are, de fapt.
- Cum să prepari fasolea cu ciolan într-un mod mai dietetic
- Câte calorii are preparatul, de fapt
Cum să prepari fasolea cu ciolan pentru a deveni un preparat mai dietetic
Există numeroase persoane care se gândesc de două ori înainte să guste dintr-un preparat. Mai mult decatat atât, alții sunt la regim sau se află chiar în plin post. Însă, acest preparat se poate găti într-un mod mai dietetic.
Astfel, există și sfaturi pentru a prepara fasolea cu ciolan pentru toate gusturile. În primul rând, nu trebuie să căliți ceapa în ulei, ci doar să o înăbușiți. Mia mult decât atât, folosiți părțile de carne din ciolan fără prea multă grăsime.
Puteți să lăsați carnea la desărat timp de câteva ore. Și asta nu este tot. Pentru a se digera cât mai bine, boabele de fasole trebuie lăsate la fermentat cât mai mult.
Câte calorii are preparatul
De 1 decembrie, românii sărbătoresc Ziua Națională a României. Multe gospodine se întrec în pregătirea celor mai tradiționale preparate. Fasolea de ciolan se află și ea pe lista bucătăreselor. Chiar dacă este un preparat gustos, acesta are foarte multe calorii.
Astfel, o porție de aproximativ 300 g din acest preparat se ridică la valoarea de 400-500 kcal. Și nu este tot. Dacă vrem să punem în farfurie un ciolan întreg, porția trece și de 2.000 de calorii.
Rețetă clasică de fasole cu ciolan de 1 Decembrie
Ingrediente
-1 kilogram de fasole uscată (înmuiată peste noapte);
-1 ciolan;
-2 linguri de ulei;
-3 foi de dafin;
-1 ceapă albă mare;
-2 morcovi;
-1 lingură boia de ardei;
-1 linguriţă rasă de oregano;
-1 linguriţă seminţe de coriandru măcinate;
-1 linguriţă de chimen;
-3 linguri de pastă de tomate;
-1 lingură de miere;
-sare şi piper.
Mod de preparare
După ce ai spălat toate produsele necesare acestui preparat, fierbe ciolanul la foc mic. După ce carnea a fiert, scoate-o din zeama în care se află şi las-o să se răcească. Păstrează zeama în care a fiert carnea.
Următorul pas uin gătirea preparatului tradițional este să fierbi fasolea boabe în apă fără sare, până când este fiartă pe jumătate.
Apoi, toacă ceapa şi taie morcovul rondele, apoi rumenește totul în ulei. Adaugă boiaua de ardei şi las-o să se rumenească puţin.
Mai apoi, adaugă carnea de pe os, tăiată în bucăţi potrivit de mari, fasolea (fără apa în care a fiert) şi acoperă totul cu zeama în care a fiert carnea. Pune pasta de tomate, lingura de miere, foile de dafin, coriandrul măcinat şi chimenul şi lasă să fiarbă la foc mic până când toate ingredientele sunt fierte. Asezonează cu sare şi piper după gust.
CITEȘTE ȘI: Cum ne afectează sănătatea masa de 1 decembrie. De ce e considerată o bombă culinară! Ce spun specialiștii