Cum să prepari prăjitură cu iaurt și căpșuni. Desert simplu și delicios
Publicat pe 23.01.2022 la 23:07 Actualizat pe 23.01.2022 la 23:07
Dacă își dorești o gustare foarte rapidă, dar foarte gustoasă, prajitura cu iaurt și căpșuni este una dintre cele mai bune variante. Este un desert aromat, pufos și extraordinar de aromat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Mod de preparare prăjitură cu iaurt și căpșuni
- Desert simplu și delicios
Prăjitura cu iaurt și căpșuni este una dintre cele mai aromate și gustoase gustări. Dacă îți dorești un desert nu foarte dulce, aceasta este cea mai bună alegere. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a obține cel mai bun rezultat!
Ingrediente
5 ouă
200 grame de iaurt
100 mililitri de ulei
200 grame de zahăr
220 grame făină(200 grame compoziție + 20 grame prăfuit căpșunile)
1 plic de zahăr vanilat
1 plic de praf de copt stins în zeama de lămâie
1 praf de sare
150 grame de căpșuni tari
zahăr farin- pentru decor
Mod de preparare
Se spală bine căpșunile și sunt tăiate în patru sau șase bucăți, în funcție de mărime. Albușul se bate cu sare până în momentul în care devine spumă, apoi se adaugă zahărul și se mixează până la dizolvare.
Separat se mixează pentru un minut, uleiul, gălbenușurile, praful de copt stins, vanilia și iaurtul. Compoziția de albuș și gălbenuș se va amesteca ușor. După se va adăuga făina și se va amesteca ușor până se incorporează.
Compoziția obținută se va turna într-o tavă(20x30) tapetată cu hârtie de copt. Căpșunile se prăfuiesc cu făină și se adaugă peste compoziție. Prăjitura se va coace la 180*C pentru 35-40 de minute.
După coacere se scoate pe un grătar și se va lăsa la răcire completă. Se porționează și se pudrează cu zahăr farin vanilat și este gata de gustat. Poftă bună!
Citește și: Rețetă gustoasă de Crăciun. Prăjitură cu cremă de zahăr ars