Rețetă de prăjitură cu nucă și cacao. Un desert rapid și ieftin
Publicat pe 23.01.2022 la 20:41 Actualizat pe 23.01.2022 la 20:53
Dacă îți dorești un desert foarte delicios, ieftin și rapid, prăjitura cu nucă și caco este cea mai bună alegere! Iată care este modul de preparare și de ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea ei!
- Mod de preparare pentru prăjitura cu nucă și cacao
- Un desert rapid și ieftin
Dacă îți dorești un desert simplu, dar foarte delicios, prăjitura cu nucă și cacao este cea mai buna alegere. Este un desert special pentru a-l împărți cu cei dragi! Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea lui.
Ingrediente pentru blat
6 ouă
225 grame de zahăr
225 grame de făină
7 linguri ulei
1/2 pliculeț praf de copt
20 grame cacao + 5 linguri de apă
2 linguri de zeamă de lămâie
1/2 lingurițe extract de vanilie
1 praf de sare
150 grame de nucă
decor- zahăr vanilat
Mod de preparare
Miezul de nucă se mărunțește, iar din cantitatea de nuncă oprin o parte pentru decor, restul va intra în componenta prăjiturii. Cacaua se amestecă cu apa până obținem o compoziție uniformă, iar albușurile se bat spumă cu un praf de sare.
Zahărul se adaugă treptat și se mixează continuu până când se dizolvă complet. Gălbenușurile sunt mixate cu ulei, iar praful de copt se stinge în zeama de lămâie și în extractul de vanilie timp de un minut.
Peste compoziția de gălbenușuri se adaugă albușurile bătute spumă și se amestecă ușor. Se adaugă treptat făina și se amestecă ușor, de jos până sus, până se incorporează complet. Compoziția obținută se împarte în două părți. O parte se amestecă cu compoziția de cacao, iar a doua rămâne fără adaos.
Într-o tavă(dimensiune 30x20 cm) tapetată cu hârtie de copt așezăm alternativ un strat simplu, un strat cu cacao și se presară nuca. Pe măsură ce se adaugă straturile de compoziție și nucam aluatul se va întinde, iar la final va fi necesar să se uniformizeze. Se va întinde ușor ultimul strat și se va presăra nuca pe toată suprafața.
Se va coace pentru primele 10 minute la 175C și se va continua coacerea la 180C pentru 15 minute. Pentru a ne asigura vom face proba cu scobitoarea. După coacere se lasă la răcire completă.
Prăjitura cu nucă și cacao se pudrează vu zahăr farin vanilat. După ce ați parcurs pașii, prăjitura este gata să fie servită. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura Weekend. Rețetă rapidă și delicioasă