Prăjitura Weekend. Rețetă rapidă și delicioasă
Publicat pe 18.01.2022 la 22:24 Actualizat pe 18.01.2022 la 22:24
Prăjitura Weekend este acea prăjitură care te va face să dai uitării deserturile clasice pe care le preparai până acum. Făcută după o rețetă extrem de simplă, dar absolut delicioasă, prăjitura Weekend este dulcele pe care toată familia îl va devora.
- Prăjitura Weekend se prepară în 15 minute.
- Rețetă simplă și delicioasă.
Dacă vrei ceva dulce, făcut în casă, în doar 15 minute, prăjitura Weekend este ceea ce cauți. Pentru a obține cea mai bună variantă vei avea nevoie de mai multe ingrediente, dar modul de preparare este atât de simplu și rapid, încât nici cei mici nu-și vor pierde răbdarea.
Această prăjitură va avea două straturi de cremă, una de cocos și alta de vanilie. La final, toate simțurile vă vor fi desfătate, iar aceasta va fi alegerea familiei voastre din ce în ce mai des.
Prăjitura Weekend, desertul rapid de care ai nevoie
Ingrediente pentru blat
- 250 grame de făină albă de calitate
- 150 grame de unt la temperatura camerei
- 100 grame de zahăr
- 1-2 linguri de smântână
- 1 lingură de cacao
- jumătate de pachet de praf de copt
Ingrediente pentru crema de cocos
- 200 grame de nucă de cocos
- 10 linguri de zahăr
- 6 ouă de la care se folosesc numai albușurile
Ingrediente pentru crema de vanilie
- 300 ml de lapte
- 250 de grame de unt
- 200 grame de zahăr
- cele 6 gălbenușuri de mai sus
- 3 linguri de făină
- o esență de vanilie
- un plic de budincă de vanilie.
Mod de prepapare pentru prăjitura Weekend
Blatul se va face prima dată. Untul se amestecă împreună cu smântâna, făina, praful de copt, zahăr și praful de cacao. Aluatul cremos obținut se împarte în două. Primul start se întinde pe o hârtie de copt, la fel și al doilea.
A doua foaie obținută astfel va fi folosită pentru a se așeza peste umplutura de cocos. Crema de cocos se face din albușurile care se bat spumă cu zahă, la care se adaugă și nuca de cocos. Ulterior se pune peste prima foaie de aluat și se acoperă cu a doua. Prăjitura se dă la cuptor pentru aproximativ 10 minute.
Pentru crema de vanilie se mixează împreună ingredientele de mai sus, mai puțin untul și esența. Cele două se pun într-o oală, la foc mic, până când se îngroașă crema. După ce s-a răcit, crema se pune peste untul frecat spumă și apoi se adaugă esența de vanilie
Amestecul se adaugă peste a doua foaie de prăjitură.
Desertul se glazurează cu ciocolată și se lasă la frigider până se leagă compoziția, apoi este gata pentru a fi servit.
Citește și: Prajitură cu banane fără zahăr. Rețeta care nu îngrașă