Cum se gătește, de fapt, conopida. Sfaturile oferite de bucătarii profesioniști pentru un preparat ca la carte
![Oana Vacarusi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/oana-vacarusi-1655802359.jpg)
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 14.02.2025 la 22:52
Actualizat pe 14.02.2025 la 22:52
Conopida nu este la fel de populară ca broccoli. Cu toate astea, există multe persoane care se întreabă cum să gătească această legumă. Cum se prepară, de fapt. Sfaturile oferite de bucătarii profesioniști pentru un preparat ca la carte.
- Conopida perfect gătită
- Ce spun bucătarii profesioniști despre cel mai bun mod de a o prepara
Deși există o mulțime de moduri de a găti conopida, care este o legumă versatilă, mai mulți bucătari susțin că o anumită metodă este cea mai bună. Spoiler alert: conopida este bună prăjită!
Cum se gătește, de fapt, conopida
Conopida este cunoscută pentru capacitatea sa de a absorbi aromele, ceea ce o face un ingredient incredibil de versatil care poate fi gătit în diverse moduri. În timp ce aburirea este una dintre cele mai populare metode - oferind o modalitate simplă, dar satisfăcătoare de a savura leguma cu unt, ulei de măsline și ierburi proaspete, bucătarii profesioniști spun că cea mai bună metodă de a găti conopida este, de fapt, prăjirea.
De asemenea, specialistul recomandă tăierea conopidei în bucăți mai mari pentru cea mai bună textură și asigurarea că este acoperită cu suficient ulei pentru a evita punctele uscate. Pentru un plus de savoare, își termină conopida prăjită cu un strop generos de sare și o servește cu vadouvan, stafide, ceapă murată, labneh și ierburi proaspete.
Pentru un rezultat și mai crocant, Richard LaMarita, bucătar-instructor de arte culinare pe bază de plante la Institute of Culinary Education, sugerează să tăiați conopida în bucăți mici, apoi să le scufundați în ulei încălzit la 350°F timp de aproximativ un minut sau până devin aurii și crocante.
Tipuri de conopidă
Conopida albă este tipul cel mai des întâlnit în supermarketuri. Există și alte câteva varietăți - fiecare cu o culoare și un profil gustativ unice.
Romanesco. Acest hibrid de conopidă și broccoli cu nuanțe verzi are un model fractal izbitor care i-a adus porecla de „broccoli dinozaur”.
Violet. Conopida mov - inclusiv Violet Queen, Sicilian Violet și Purple Cape - își obține nuanța mov de la antociani, un grup de antioxidanți care se găsesc în multe fructe și legume mov, albastre și roșii, inclusiv struguri și varză roșie.
Portocaliu. Acest soi vibrant este uneori numit conopidă „Cheddar” datorită culorii sale care variază în intensitate de la o nuanță gălbuie moale la un portocaliu intens, strălucitor.
Citește și: Cum să pregătești salată Caesar după rețeta lui chef Horia Manea. Secretele bucătarului român