Cum se prepară rețeta castraveților murați de vară. De ce ingrediente ai nevoie pentru acest preparat
Publicat pe 12.08.2021 la 11:14 Actualizat pe 12.08.2021 la 11:14
Castraveții puși în saramură vara sunt ușor de preparat si foarte gustoși. Rețeta de castraveți murați de vară este delicioasă și gospodarii o cunosc încă din cele mai vechi timpuri.
- Cea mai simplă și delicioasă rețetă de până acum
- Castraveții vor fi mai aromați și vor avea un gust deosebit
Deși multe dintre gospodinele din România pun murăturile în special toamna, castraveții sunt mai gustoși dacă se prepară în sezonul estival. În continuarea articolului, îți vom spune de ce se pun castraveții la murat vara și care este secretul pentru un gust deosebit a acestor murături.
De ce să pui vara castraveții la murat
Reţeta castraveţilor în saramură care se acresc în câteva zile o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Iată ce nota autorul despre acest preparat: Principala condiţie a valahului ce pune murături şi vara: prospeţimea. Așadar, să fie castraveţii tari, mici și lucioşi, iar aceștia vor rămâne crocanți și foarte aromați după ce i-ați preparat
Castraveți murați de vară. Cea mai simplă și delicioasă rețetă
Ingrediente:
5 kg de castraveciori
2 linguri de sare 1 litru apă
2 căpăţâni de usturoi
mărar uscat, crengi
Mod de preparare:
Castraveciorii se potrivesc în borcan (le puteți taia capetele, să se mureze mai repede) cu căţei de usturoi pe ici pe colo, şi se căpăcesc cu crengi de mărar. Apa cu sare se pune la fiert, şi, după ce a clocotit câteva minute, se lasă să se limpezească. Se toarnă zeama, un pic răcită, şi se leagă borcanul.
Gazetarul, pasionat de bucătărie
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.
În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).