Dacă ai un ou și un iaurt, poți prepara acest desert în 5 minute! Nu ai nevoie de cuptor

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 17.02.2025 la 12:39
Actualizat pe 17.02.2025 la 12:39
Poate părea greu de crezut, dar dacă ai un ou și un iaurt la îndemână, poți prepara un desert delicios în doar 5 minute. Nu, nu ai nevoie de cuptor!
- Cum prepari un desert în 5 minute, cu doar un ou și un iaurt
- Nu ai nevoie de cuptor
Dacă vrei să prepari un desert rapid, și să petreci doar câteva minute în bucătărie, atunci tot ce trebuie să încerci această rețetă.
Cum prepari un desert în 5 minute, cu doar un ou și un iaurt
Ingrediente:
1 ou
200g iaurt natural
2 linguri de zahăr
1 cană de făină de grâu
1 linguriță de praf de copt
Mod de preparare:
Într-un bol amestecă toate ingredientele: bate oul, adaugă iaurtul natural și zahărul.
Adaugă făina și praful de copt. Cerne făina și praful de copt în amestecul obținut și amestecă ușor până când obții un aluat omogen.
Toarnă aluatul într-o formă mică sau într-o tigaie pe care o poți folosi pentru prăjit.
Prăjește la foc mediu câteva minute pe fiecare parte, până când desertul devine ușor auriu și pufos.
Servește desertul cald sau după ce s-a răcit, presărat cu zahăr pudră sau cu toppingurile tale preferate.
Rețetă pentru prăjitura care se face singură
Ingrediente necesare:
115 g făină
1 pahar apă
1 pahar zahăr
2 pahare lapte cald
4 ouă
125 g unt
1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare:
-separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, bate albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare.
- separat, topește și răcorește untul.
- pune gălbenușurile, apa și zahărul într-un alt bol și mixează totul bine, după care încorporează și untul topit.
- încorporează și laptele, după care și făina cernută, amestecând până la omogenizare.
- încorporează cu o spatulă și spuma de albușuri.
- tapetează o tavă cu unt și făină și toarnă compoziția în ea.
- pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ o oră.
- după ce prăjitura este gata, las-o să se răcească complet, pudrează cu zahăr pudră și, opțional, o mai decorăm după gust.
Poftă bună!
Citește și: Tagliatelle cu somon după rețeta lui Chef Horia Manea. O idee simplă și delicioasă pentru prânz