Tagliatelle cu somon după rețeta lui Chef Horia Manea. O idee simplă și delicioasă pentru prânz

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 17.02.2025 la 11:10
Actualizat pe 17.02.2025 la 11:10
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, supă cremă de roşii, un fel principal, tagliatelle cu somon, și un desert, brioşe cu ciocolată.

Rețeta lui Chef Horia Manea de tagliatelle cu somon
- Rețeta lui Chef Horia Manea de tagliatelle cu somon
- O idee simplă și delicioasă pentru prânz
Supă cremă de roşii
- Roşii
- Roşii decojite în bulion
- Ceapă
- Usturoi
- Oregano
- Smântână lichidă
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se pun la călit ceapa şi usturoiul. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe. Se condimetează cu sare şi piper. După ce s-au călit timp suficient, se adaugă roşiile decojite în bulion şi zahărul. Se lasă la fiert, la foc mediu, pentru 20 de minute.
La final, se adaugă smântână lichidă şi se amestecă sub blenderul vertical. Se adaugă oregano. Supa cremă de roşii este gata!
Tagliatelle cu somon
- Apă
- Tagliatelle
- Unt
- Smântână de gătit
- Vodka
- Parmezan
- Pătrunjel
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se pun pastele la fiert. Între timp, se pune ceapa la călit. După ce a devenit translucidă, se adaugă somonul tăiat cubuleţe. După ce somonul şi-a schimbat culoarea, se adaugă vodka. Ulterior, se adaugă şi smântâna lichidă.
Când sosul scade, se adaugă pastele, se rade parmezan şi se adaugă unt. Se amestecă şi se presară pătrunjel.
Brioşe cu ciocolată
- Ouă
- Unt
- Zahăr
- Făină
- Praf de copt
- Esenţă vanilie
- Ulei
- Smântână
- Ciocolată
Cu ajutorul unui mixer, se amestecă zahărul, ouăle, untul. Ulterior, se adaugă şi făina în ploaie, praful de copt şi smântâna.
Se adaugă fulgii de ciocolată, se pune compoziţia într-un posh şi se toarnă în forme pentru brioşe. Se lasă în cuptor pentru 12-14 minute, la 170 de grade.