Desert prăjitura Maria-Elena. O rețetă cu totul specială
Publicat pe 12.08.2022 la 15:51 Actualizat pe 12.08.2022 la 15:51
Prăjitura Maria-Elena este un desert extrem de gustos care merită fiecare oră petrecută în bucătărie. Nu este un desert care se prepară foarte rapid, dar rezultatul final este unul excelent. Această prăjitură este perfectă pentru întreaga familie, iar dacă ai musafiri la masă, cu siguranță vor rămâne impresionați.
- Prăjitura Maria-Elena
- Un desert pentru toată familia
Acest desert este unul cu totul special și deși nu este prea simplu de preparat, merită cu vârf și îndesat timpul petrecut în bucătărie. Această rețetă este una specială de familie pe care să o consumați cu drag la masă, împreună. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie.
Ingrediente
Blatul 1:
6 albușuri
6 linguri zahăr
6 gălbenușuri
o jumătate praf de copt
6 linguri de făina
Blatul 2:
alte 6 albușuri
6 linguri de zahăr
250 grame nuca măcinată
o jumătate praf de copt
2 linguri de făină
Cremă:
6 gălbenușuri (rămase de la blatul 2)
250 grame zahăr pudră
2 sau 3 vanilie
2 linguri de făină
250 ml lapte
2 pachete de unt
Mod de preparare
Blatul 1: Cele 6 albușuri se bat spumă cu 6 linguri zahăr, se pun apoi cele 6 gălbenușuri, o jumătate pliculeț praf de copt și 6 linguri de făină. Se omogenizează compoziția și se coace blatul în tava unsă și tapetată cu făină, la foc potrivit. Se face testul scobitorii. Se lasă apoi la răcit.
Blatul 2: Alte 6 albușuri se bat spumă cu 6 linguri de zahăr, se adaugă apoi 250 grame nucă măcinată, o jumătate pliculeț praf de copt și 2 linguri de făină. Se omogenizează compoziția și se coace blatul în aceeași tavă unsă și tapetată cu făina, la foc potrivit. Când s-a rumenit ușor se scoate și se lasă la răcit.
Crema: Cele 6 gălbenușuri rămase de la blatul 2 se freacă cu 250 grame zahăr pudră, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de făină și 250 ml lapte, apoi se fierbe crema de preferat pe abur până se îngroașă bine. Lăsăm crema să se răcească, apoi cele 2 pachete de unt se freacă bine apoi se amestecă cu compoziția de mai sus, răcită. Crema obținută se împarte în 2 părți. Într-una punem 2 linguri de cacao și se pune între cele două foi de blat, iar crema galbenă se pune deasupra și se răzuiește ciocolata peste ea. Prăjitura se asamblează astfel: blat galben uns cu cremă cu cacao peste care așezăm blatul cu nucă pe care îl ungem cu cremă galbenă, iar deasupra răzuim ciocolata. Se lasă la frigider câteva ore, iar apoi se poate servi. Poftă bună!