Două rețete propuse de Roxana Blenche. Învață să gătești ca un chef
Publicat pe 03.06.2022 la 16:38 Actualizat pe 03.06.2022 la 16:38
Roxana Blenche a fost una dintre cele mai iubite și apreciate concurente de la Chef la Cuțite sezonul 8. Aceasta a reușit să surprindă pe toată lumea cu talentul ei și să cucerească inimile telespectatorilor. Dacă nu vrei să te delectezi cu preparate delicioase, noi îți prezentăm o serie de rețete oferite chiar de una dintre cele mai talentate bucătărese.
- Cele mai delicioase preparate
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Roxana Blenche a cucerit publicul cu talentul ei, iar bucătăreasa oferă pe rețelele de socializare rețetele sale delicioase. Dacă vrei să te delectezi cu preparate delicioase oferite chiar de ea, noi îți prezentăm câteva rețete care cu siguranță sunt pe placul tău, dar și a familiei tale.
Rețetă de pară fiartă în vin cu cremă de ciocolată albă și păstârnac
Ingrediente:
- 1 buc păstârnac
- 1 buc pară
- 100 g căpșuni
- 400 ml vin roze
- 100 ml frișcă
- 3 g curcuma
- 50 g zahăr
- 1 buc portocală (pentru coajă)
Mod de preparare:
Curățați păstârnacul cu ajutorul unui peeler și tăiați-l cuburi mari. Adăugați cuburile într-o oală.
Adăugați 100 ml de frișcă lichidă peste păstârnac și puneți-l la fiert. Curățați para cu ajutorul unui peeler. Tăiați-i capătul pentru a vă asigura că stă în poziție verticală și așezați-o într-o oală.
Adăugați vinul roze peste. Adăugați zahărul și puțină curcuma pentru culoare. Adăugați apa și coajă de portocală.
Tăiem un cerc din hartie de copt cu diametrul puțin mai mare decât cel al oalei și îl așezăm deasupra în așa fel încât să atingă perele. Puneți oala la fiert pe foc. Tăiați căpșunile pe din două. Adăugați căpșunile în tigaie. Adăugați zahăr și puțină apă după care puneți tigaia pe foc.
După ce a fiert para, aceasta trebuie răcită la frigider aprox 1h / 1:30 h. Cu ajutorul unui blender, mixați păstârnacul și adăugați puțin din zeama în care a fiert. Adăugați ciocolata albă peste piureul fierbinte și amestecați. Turnați compoziția într-un vas și continuați să amestecați până când se topește ciocolata.
Montarea preparatului:
Cu ajutorul unei linguri puneți mousseul de păstârnac central, pe o farfurie plată. Așezați para în mijlocul mousseului și răzuiți deasupra puțină ciocolată albă. Cu ajutorul unei lingurițe adăugați sosul de căpșuni peste mousseul de păstârnac, evitând para. Adăugați bucățile de căpșuni.
Rețetă de drob de miel în foi de plăcintă
Ingrediente:
- 3 legături de usturoi verde3 legături de ceapă verde
- 1 legătură leurdă
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 2 kg organe de miel fierte
- 2 legături de pătrunjel
- 2 g piper
- 2 g sare
- 27 buc ouă → 13 ouă crude și 6 ouă fierte tăiate cuburi pentru compoziție
- → 6 ouă fierte tăiate în sferturi (se așează la baza drobului)
- → 2 ouă pentru a unge drobul cu amestec de gălbenuș
- 60 g pesmet panco
- 1 buc foi de plăcintă
Mod de preparare:
Tăiați mărunt legăturile de ceapă, usturoi verde, leurdă și cele de pătrunjel. Puneți o oală pe foc cu puțin ulei de floarea soarelui și căliți verdețurile tăiate. Odată călite, transferați-le într-o tavă de cuptor. Tocați organele de miel în cubulețe mici și puneți-le peste verdețuri. Adăugați sarea și piperul.
Separat într-un vas spargeți 13 ouă, adăugați sare și bateți-le bine cu ajutorul unui tel de bucătărie. Apoi adăugați pesmetul panco și amestecați bine. Într-un alt vas puneți 12 ouă la fiert. Odată fierte, curățați ouăle de coajă și tăiați mărunt doar 6 dintre ele. Apoi, adăugați ouăle tăiate în compoziție.
Turnați ouăle bătute cu pesmet panco deasupra compoziției și amestecați bine. Adăugați foile de plăcintă în interiorul unei forme. Așezați ouăle tăiate în sferturi la baza drobului, adăugați umplutura și nivelați-o.Acoperiți drobul cu foaia de plăcintă și ungeți-l cu amestec de gălbenuș.
Coaceți drobul în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 45 minute.
Citește și: 5 deserturi cu lapte condensat. Cele mai bune și simple rețete