Drob de miel după reteța bunicii. Cea mai gustoasă rețetă
Publicat pe 27.04.2019 la 11:45 Actualizat pe 27.04.2019 la 11:48
Unul dintre cele mai savuroase preparate de pe masa de Paște este drobul de miel, care se află în preferințele culinare ale românilor în această perioadă.
Unul dintre cele mai savuroase preparate de pe masa de Paște este drobul de miel, care se află în preferințele culinare ale românilor în această perioadă.
Așadar, dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi și să prepari drob de miel. Îți propunem astăzi rețeta originală, făcută după sfaturile bunicii, pentru a ieși un drob savuros, care cu siguranță nu va rezista prea mult pe masa de Paști.
Ingrediente drob de miel după rețeta bunicii
- 600 g organe de miel
- două legături de ceapă verde
- legatur- usturoi verde
- 50 ml ulei
- sare, piper
- două felii de pâine înmuiate și stoarse
- o legatură de verdeață
- 1-2 ouă crude
- 3-4 ouă fierte tari
- prapure
Mod de preparare drob de miel după rețeta bunicii
Se spală organele de miel şi se țin în apă cu otet 15 minute. Se scot se taie bucati de 5 cm şi se pun la fiert împreună cu ficatul, pipotele si inimile de pui. După fierbere se scot și se dau prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa uscată, ceapa verde, usturoiul şi tarhonul. Compoziția pentru drob de miel se amestecă bine cu ouăle, smântână, condimentele și se pun într-o tavă unsă cu unt și presărată cu pesmet. Se pune în cuptor și se ține până când capătă o culoare maronie. Poftă bună!
A.C.