Dulceață de flori de liliac. Rețeta unui desert delicios, ideală pentru acest sezon
Publicat pe 13.07.2022 la 15:25 Actualizat pe 13.07.2022 la 15:25
În această perioadă a anului, gospodinele se pregătesc pentru sezonul rece cu numeroase preparate culinare pe care le depozitează în cămară, cât și cu delicii, astfel că pe lângă clasicele rețete de dulceață, ce ai spune dacă ai încerca și una de flori de liliac? Are un gust unic, care o să-ți cucerească papilele gustative!
- Dulceață de flori de liliac
- Rețeta pas cu pas
Cine nu își dorește să surprindă de fiecare dată musafirii cu diferite delicii și bunătăți din cămară? Ei bine, este timpul să încerci dulceața de flori de liliac! Ce-i drept, nu se vorbește prea des despre ea, însă are o serie de beneficii pentru corpul uman.
Dulceață de flori de liliac
Liliacul este unul dintre copacii care înfloreaște atunci când vine sezonul cald și trece frigul, astfel că numeroase persoane rup crenguțe pentru a le pune în vază și a se bucura de mirosul extraordinar pe care-l emană, fără a știi însă că pot face o dulceață din aceste petale.
Ingrediente:
- 500 g de flori de liliac mov (petale);
- 500 g de zahăr;
- sucul a 2 lămâi sau 2.5 lingurițe de sare de lămâie;
- 500 ml de apă
Mod de preparare:
Separați petalele de liliac de codițe, apoi le spălați și le puneți într-un vas încăpător, termorezistent. Adăugați apa și le fierbeți timp de 10 minute din momentul clocotirii, pe foc mic. După ce timpul s-a scurs, se dau de pe foc și adăugați sucul de lămâie sau sarea de lămâie
Amestecați până se omogenizeză, iar apoi acoperiți compoziția rezultată cu un capac și lăsați-o să se „odihnească” pe parcursul a 20 minute. După acest interval de timp, separați petalele de liliac de lichid, folosind o strecurătoare și lingura.
Adăugați zahărul în sucul de liliac, care a rămas în vas și aduceți siropul până la punctul de fierbere. Între timp pasați petalele de liliac cu ajutorul blenderului, apoi le adăugați în siropul clocotind și amestecați constant să nu se lipească.
Se mai fierbe 30 de minute împreună, iar apoi se dă de pe foc și se pune în borcan sterilizate, la fel ca orice altă dulceață.
CITEȘTE ȘI: Proprietăţile miraculoase ale florilor de liliac: remediu împotriva arsurilor dar, şi pentru reumatism