Dulceață de lapte. Rețeta unui desert unic, care îți încântă papilele gustative
Publicat pe 13.07.2022 la 09:46 Actualizat pe 13.07.2022 la 09:46
Vrei să îți delectezi papilele gustative cu un desert unic, care poate fi consumat acum, dar și în orice moment al anului?! Ei bine, este momentul să încerci dulceața de lapte. Suntem siguri că o să devină printre preferatele tale și o să o pui anual în cămara cu delicii pentru sezonul rece!
- Dulceață de lapte
- Rețeta pas cu pas
Nu mai știi ce bunătăți să faci pentru a depozita în cămară? Acum este timpul să dai uitării vechile rețete și să încerci unele noi, cu care o să încânți pe toată lumea!
Dulceață de lapte, un desert unic și delicios
Știm că este perioada anului în care numeroase gospodine fac fel și fel de dulcețuri și deserturi pentru sezonul rece, astfel că noi îți recomandăm ca pe lângă dulceața de căpșuni, cireșe, caise, să încerci și ceva unic precum dulceața de citrice, de lavandă sau chiar pe cea de lapte.
Ingrediente:
- 1600 ml lapte proaspăt cu min. 3,5% grăsime
- 1250 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat sau 1 linguriță extract de vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare:
Ei bine, deși este o dulceață despre care nu se vorbește prea des, nu este deloc complicat de făcut, ci din contră, mai simplă cu multe alte rețete de dulceață clasică. Pentru început, într-o oală de inox cu pereți înalți punem la fiert laptele și zahărul.
Le lăsăm să ajungă la punctul de fierbere apoi reducem focul la nivel mic spre mediu și amestecăm destul de des ca să nu se lipească. Totodată, avem mare grijă pentru că se umflă și riscăm să dea în foc.
După ce începe să-și schimbe culoarea nu mai trebuie lăsat mult, doar 5-10 minute. După doua ore și jumătate de fierbere lentă dulceața de lapte este gata, așa că adăugăm vanilia și sarea și mai lăsăm un clocot.
Dulceața de lapte s-a îngroșat suficient, astfel că acum se procedează ca orice altă dulceață, fiind pusă în borcane și depozitată la loc ferit de soare, chiar în frigider pentru o păstrare mai îndelungată.
CITEȘTE ȘI: Dulceață de portocale cu lămâie. O rețetă unică, cu un gust inconfundabil