Explozie de arome. Cum prepari prăjitură delicată cu vișine, ananas și crema fină. Desertul care va cuceri pe oricine

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 18.02.2025 la 11:09
Actualizat pe 18.02.2025 la 11:09
Dacă îți doreșți să îi impresionezi pe cei dragi cu un deșert spectaculos, atunci trebuie să încerci să prepari această prăjitură cu vișine, ananas și cremă fină. Un deșert cu un blat moale și ușor, cu o textură fină, completat perfect de dulceața vișinelor și prospețimea ananasului.
- Rețetă pentru prăjitură cu vișine și ananas
- O încântare delicată cu crema fină
Această prăjitură este ideală pentru iubitorii de deserturi ușoare și răcoritoare, fiind perfectă pentru o masă festivă, o după-amiază de vară sau pentru a-ți răsfăța invitațîi.
Cum prepari prăjitură delicată cu vișine, ananas și crema fină
Ingrediente:
150 g vișine (din compot sau fierte cu puțîn zahăr)
150 g ananas (din conservă)
75 g alune de pădure prăjite și tocate
Pentru foi:
10 albușuri
150 g zahăr
100 g nuci măcinate
30 g gris
30 g pesmet
30 g făînă
Pentru crema 1:
10 gălbenușuri
1 ou
180 g zahăr
250 g unt
Pentru crema 2:
150 g frișcă praf
150 ml apă
200 ml smântână fermentată
Pentru decor:
100 g frișcă praf
100 ml apă minerală carbogazoasă
Mod de preparare:
Foile:
- bate cinci albușuri spumă tare, adaugă 75 g zahăr și continuă să mixezi până se dizolvă zahărul.
- încorporează ușor 50 g nuci măcinate, 15 g griș, 15 g pesmet și 15 g făînă.
- întinde compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (22×32 cm) și coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15-18 minute.
- repetă procesul cu restul ingredientelor pentru a obține a două foaie.
- după răcire, taie foile vertical în jumătate pentru a obține patru foi egale.
Crema 1:
- amestecă gălbenusurile și oul cu zahărul și gătește pe baie de aburi sau în cuptorul cu microunde până se îngroașă.
- după răcire, comină cu untul bătut spumă.
Crema 2:
- prepară frișca praf cu apă, apoi încorporează smântână și mixează scurt.
Asamblarea:
- scurge bine visinele și ananasul de suc. Înțeapă fiecare foaie și stropește cu suc de ananas pentru a evita colorarea aluatului de la vișine.
Pe prima foaie întinde o treime din crema 1, adaugă două treimi din vișine, pune alune tocate și acoperă cu o treime din crema 2.
- așează a două foaie, unge cu o treime din crema 1, pune două treimi din ananas și alune, apoi acoperă cu crema 2.
- continuă cu a treia foaie, restul de vișine, ananas și alune, terminând cu ultima foaie.
- decorează prăjitură răcită cu frișcă preparată cu apă minerală carbogazoasă.
Citește și: Rețetă de tort cu lămâie. Este un preparat simplu și delicios