Găluște cu căpșuni. O rețetă nemaipomenit de bună.
Publicat pe 02.04.2022 la 11:45 Actualizat pe 02.04.2022 la 11:45
Cu siguranță ai mâncat măcar o dată în viață găluște cu prune. Astăzi, fiind și weekend încercăm o rețetă mai specială și reinventăm clasica rețetă de găluște cu prune. De data aceasta, prunele sunt înlocuite cu căpșunile, iar gustul este unul senzațional.
- Rețeta de găluște cu căpșuni este de-a dreptul divină
- Iată cum se prepară
Rețeta de găluște cu prune este una specifică și clasică copilăriei. Ei bine, astăzi facem ceva puțin mai diferit, găluște cu căpșuni. Gustul dulce acrișor al căpșunilor dă o savoare diferită acestui preparat minunat. Se prepară destul de repede, iar ingredientele sunt simple. Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă.
Ingrediente
300 g brânză proaspătă de vaci
150 g făină
1 ou
1 praf de sare
500 g căpşuni
25 g unt
zahăr pudră, nuci măcinate şi scorţişoară pisată pentru ornat
Mod de preparare
Pentru început căpşunile se spală, se curăţă de codiţe și se lasă la scurs. Pentru prepararea aluatului, se bune brânza proaspătă într-un castron, se pasează cu furculița și se amestecă cu oul, făina și un praf de sare. După ce se omogenizează bine, se pune pe o folie din aluminiu bine presărată cu făină şi se strânge într-un sul de 4-5 cm diametru. Se umple cu apă pe jumătate o oală de 4-5 litrii şi se pune pe foc cu un praf de sare şi puţin unt.
Acum, aluatul se taie în 12 felii, care se pun pe blatul de bucătărie presărat cu făină. Pe fiecare felie de aluat se pune câte o căpşună şi se strânge aluatul în jurul ei, până se obţine o găluşcă. Apoi se trece prin făină și se lasă deoparte. După ce toate găluștele sunt bine formate, se pun la fiert în apa clocotită. Se lasă la fiert în jur de zece minute. Când apa a începu să clocotească, se reduce focul. După ce se stinge focul, găluștele se mai lasă în oala acoperită, aproximativ 15 minute.
Se scot găluștele, se pun pe un platou şi se ornează cu zahăr, nuci măcinate şi scorţişoară. Se servesc calde. Poftă bună!