Gem de gutui cu mere. Ingredientele care îl fac să reziste și câțiva ani
Publicat pe 13.10.2022 la 11:07 Actualizat pe 13.10.2022 la 11:07
Gemul de gutui cu mere este un adevărat deliciu. Multe gospodine aleg să îl prepare în această perioadă, mai ales să este foarte rezistent peste iarnă, dar și peste ani. Are un gust excelent, iar combinația dintre gutui și mere este de-a dreptul ''criminală''. Este un gem ce se prepară destul de ușor și merită tot timpul petrecut în bucătărie, datorită gustului fantastic pe care îl are. Care sunt ingredientele ce îl fac să reziste peste ani.
- Gem de gutui cu mere
- Cum faci să reziste și peste ani
Gemul de gutui cu mere este extrem de delicios și foarte simplu de preparat. Este un gen specific acestei perioade, deoarece gutuile sunt în plin sezon, iar acest gem se păstrează foarte bine peste iarnă, dar și peste ani. Tot ce trebuie să faci este să respecți cu sfințenie toți pașii și vei vedea cât de delicios și rezistent va fi gemul tău de gutui cu mere. Toți pașii de mai jos contribuie la rezistența gemului peste ani.
Gem de gutui cu mere
Ingrediente
3 pliculețe zahar vanilat( sau esențe)
zeama de la o jumătate de lămâie
în jur de 2kg apă
6 kg gutui
3 kg mere
2 kg si 1/2 zahăr
Mod de preparare
Pentru început se rad gutuile. Merele se curăță de coajă și se dau și ele prin răzătoare. Gutuile și merele se pun într-o oală mare și se adaugă zahărul zeama de lămâie și vanilie. Mai poi se pune apă cât să le cuprindă. Compoziția se fierbe timp de 1 oră jumătate, până când compoziția se omogenizează, apa sacde, iar gemul se leagă cum trebuie. După ce compoziția este gata, se pune în borcanele sterilizate și asta este tot. Nu mai trebuie decât să așteptați să treacă timpul peste el și veți vedea cât de delicios este.