Gogoși de post ca la bunica acasă! Cum să le prepari ca să îți iasă gustoase și pufoase
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 20.11.2024 la 12:19
Actualizat pe 20.11.2024 la 12:19
Dacă ai poftă de ceva dulce și vrei să prepari rapid un desert, atunci trebuie să încerci această rețetă de gogoși. Dacă respecți toți pașii îți vor ieși, cu siguranță, gustoase și pufoase, ca la bunica acasă.
- Cum prepari cele mai bune gogoși de post
- Rețeta cu care nu o să dai greș
- Cum să le prepari ca să îți iasă gustoase și pufoase
Gogoșile sunt un desert apreciat de o mulțime de persoane. Se prepară ușor, ai nevoie de puține ingrediente, nu implică nici costuri mari și sunt delicioase.
Cum prepari cele mai bune gogoși de post
Ingrediente:
- 500 gr de făină
- un pliculeț de drojdie uscată sau un cubuleț de drojdie proaspătă
- 350 ml apă călduță
- 35-40 ml ulei
- o linguriță de zahăr
- o linguriță esență de vanilie
- coaja rasă de la o lămâie și o portocală
- sare
Mod de preparare:
- pune făina și sarea într-un bol. Adaugă zahărul, drojdia uscată, vanilia, apa călduță, coaja de lămâie și portocală și frământă adăugând câte puțin ulei.
- frământă cateva minute apoi acoperă aluatul și lasă-l aproximativ o oră până când își dublează volumul.
- întinde o foaie cu sucitorul și decupează cu ajutorul unui pahar. Lasă încă 15-20 de minute la crescut, apoi prăjește totuș într-o crăticioară cu mult ulei încins.
- scoate apoi gogoșile pe o farfurtie tapetată cu hârtie pentru a se scurge de ulei.
- pune apoi gogoșile pe o altă farfurile și pudrează cu zahăr din abundență.
Poftă bună!
Rețetă de gogoși de dulce
Ingrediente:
făină albă de calitate superioară (500 g),
lapte (300 ml),
unt la temperatura camerei (30 g),
zahăr alb (30 g),
drojdie proaspătă (25 g),
2 ouă,
coaja rasă de la o lămâie sau de la o portocală,
un praf de sare și ulei pentru prăjit.
Mod de preparare:
Amestecați drojdia cu o lingură de zahăr și lapte călduț. Așteptați câteva momente până când drojdia se va actica și se va face spumă. Bateți apoi gălbenușurile cu 300 grame de făină, folosind un mixer.Adăugați sarea, zahărul vanilat, coaja de la lâmăie și făina care a rămas. Frământați aluatul până când devine moale și elastic și lăsați-l la dospit 30 de minute. După ce a crescut suficient, tăiați bucăți mici pe care le modelați rotund și le puneți la prăjit. La final, adăugați zahăr pudră sau topping-ul pe care îl doriți.
Citește și: Rețeta Gabrielei Cristea pentru gogoși! Te lingi pe degete! Atât de delicioase sunt | VIDEO