Iahnie de cartofi. O rețetă perfectă pentru toată familia
Publicat pe 25.07.2022 la 20:58 Actualizat pe 25.07.2022 la 20:58
Iahnia de cartofi nu ne este străină niciunuia dintre noi. Este un fel de mâncare pe care cu toții îl consumăm încă de mici. Părinții și bunicii îl preparau cu mult suflet și ni-l puneau pe masă pentru a ne satisface capriciile culinare. Se prepară foarte simplu și este un preparat extrem de gustos.
- Iahnie de cartofi
- Ingrediente și mod de preparare
Rețeta de iahnie de cartofi este una tradițională. Nu există român să nu fi mâncat măcar o dată în viață acest fel de mâncare. Se poate servi alături de murături, o salată de varză, dar ideal este lângă zeamă de varză murată. Așa-i că ți-am făcut poftă?! Vezi cum se prepară această rețetă minunată și delicioasă.
Ingrediente
300 ml apă
50 ml ulei
1 kg cartofi
50 g bulion
200 g roșii conservă
5-6 căței de usturoi
2 cepe
2 foi de dafin
1 pătrunjel
Sare
Piper
Mod de preparare
Se încinge uleiul. Se curăță ceapa, se taie julienne și se călește în uleiul încins. Cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Se adaugă și ei peste ceapă și se amestecă cu o lingură de lemn. Se călesc câteva minute. Bulionul se dizolvă în 250 ml apă fierbinte și se toarnă peste ceapă și cartofi. Se presară sare și piper. Se acoperă cratița cu un capac și se lasă să fiarbă 10-15 minute. Roșiile se spală și se taie cubulețe. Se adaugă peste cartofi și se presară foi de dafin. Se curăță usturoiul și pătrunjelul, se toacă și se adaugă peste iahnie. Se toarnă și restul de apă și se introduce cratița în cuptor pentru 25 minute. După ce este gata, se servește caldă. Poftă bună!