Înghețată de avocado. Rețeta perfectă pentru zilele caniculare
Publicat pe 03.07.2022 la 12:43 Actualizat pe 03.07.2022 la 12:43
Cu toții am așteptat cu nerăbdare vara, mai ales pentru că este, fără doar și poate, anotimpul în care ne facem cele mai frumoase amintiri și cele mai frumoase planuri din sezonul cald. Ei bine, pentru că știm cât de important este să ne răcorim atunci când temperaturile de afară sunt caniculare, noi îți prezentăm cea mai simplă și deliciosă rețetă pentru o înghețată de avocado. De ce ingrediente avem nevoie pentru această delicatesă de vară, dar și care este modul de preparare. Este simplu de preparat și nu trebuie să-ți pierzi prea mult timp prin bucătărie, iar copii, dar și adulți o vor adora cu siguranță.
- Cum se pregătește înghețata de avocado
- De ce ingrediente avem nevoie
Toată lumea a așteptat cu nerăbdare zilele de vară, zilele călduroase și pline de viață, mai ales pentru că este perioada în care ne bucurăm din plin de cele mai frumoase momente petrecute alături de familie și alături de prieteni. Ei bine, atunci când soarele este mult prea arzător, cu toții simțim nevoia să ne răcorim cu ceva delicios și rece. Noi venim în ajutorul tău cu cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru o înghețată de avocado. Iată de ce ingrediente avem nevoie, dar și modul de preparare pentru acest desert cu adevărat delicios!
Înghețată de avocado - rețetă
Ingrediente:
-2 avocado
-1 lămâie
-1 iaurt grecesc
-1 lingură de miere
-2 linguri de zahăr
-100 ml de lapte
-1 linguriță de extract de vanilie
Mod de preparare:
Se taie avocado în două, se îndepărtează sâmburele și se scoate pulpa. Se spală lămâia și se rade coaja ei, apoi se taie în două și se stoarce doar o jumătate din ea. Două lingurițe de zeamă de lămâie se pun peste pulpa de avocado. Pulpa de avocado se pasează cu lingurița sau cu ajutorul unui blender până se obține un piure cremos. Opțional, se poate adăuga o banană pasată pentru un plus de cremozitate, dar nu este necesar dacă nu vă place.
Cu ajutorul unei spatule se adaugă mierea, iaurtul grecesc și zahărul. De asemenea, se mai adaugă și laptele, răzătura de la lămâie și extractul de vanilie. Pentru cine ține post, laptele de vacă se poate înlocui foarte ușor cu lapte de ovăz, migdale, orez, cocos sau orice alt lapte de post. Pentru un plus de culoare se poate adăuga colorant alimentar verde.
Înghețata de avocado se pune la congelator pentru cel puțin două ore, apoi se servește cu fistic deasupra.
Citește și: Rețeta de mousse de ciocolată în două culori a Ioanei Ginghină. Desertul delicios cu puține calorii