Un deliciu răcoros! Îngheţată de avocado şi cocos
Publicat pe 02.08.2017 la 09:59 Actualizat pe 02.08.2017 la 11:07
Cu siguranţă în sezonul cald cel mai indicat deșert este îngheţata. Noi îţi propunem o reţetă delicioasă şi uşor de preparat. Îngheţata de avocado şi cocos un preparat răcoros şi delicios ce este perfect pentru zilele toride de vară.
Cu siguranţă în sezonul cald cel mai indicat deșert este îngheţata. Noi îţi propunem o reţetă delicioasă şi uşor de preparat. Îngheţata de avocado şi cocos un preparat răcoros şi delicios ce este perfect pentru zilele toride de vară.
- Încearcă şi: Fantezie de vară! Tartă de fructe
INGREDIENTE:
- pentru îngheţată -
- Două avocado;
- 400 mililitri de lapte de cocoș;
- Trei linguri de miere;
- pentru topping -
- 100 de grame de ciocolată neagră;
- 1/2 ceaşcă de ulei de cocoș;
- 1/3 pahar de nuci caramelizate;
- Încearcă şi: Un desert grozav! Fantezie de vară cu afine
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui blander se amestecă laptele de cosos cu avocado şi mierea. Amestecul obţinut se toarnă într-o formă de îngheţată. Se acoperă tava cu folie alimentară şi în fiecare matriţă se introduce câte un băţ. Se pune tava în conegelator pentru aproximativ trei ore, până ce aluatul devine solid. În acest timp se prepară topping-ul. Prin procesul bain-marie se topeşte ciocolata împreună cu uleiul de nucă de cocoș. Se trece fiecare îngheţată prin topping-ul de ciocolată şi imediat se presară peste nucile caramelizate, ce au fost sfărâmate iniţial. Se serveşte imediat sau se depozitază în congelator.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.