Ingredientul care face diferența la ciorba de cartofi. Îi dă cel mai bun gust
Publicat pe 21.02.2023 la 10:34 Actualizat pe 21.02.2023 la 10:34
Ciorba de cartofi este un preparat foarte des întâlnit în țările din estul și sud-estul Europei, iar în perioada postului este greu să nu-l incluzi în meniul tău. Totuși, acest preparat de post poate fi atât de gustos încât să-l preferi indiferent de perioada anului. Pentru gustul pe care ți-l amintești de la bunica există un ingredient care face diferența.
- Ciorbă de cartofi ca la bunica
- Ce ingredient nu trebuie să-ți lipsească
Deși este unul dintre cele la mai simple și la îndemână preparate de post, ciorba de cartofi are și ea micile ei secrete. Din rețeta ta nu trebuie să lipsească un ingredient care schimbă totul, pentru că îi dă gustul acela unic al unui preparat tradițional.
Ingredientul pe care trebuie să-l pui la ciorba de cartofi pentru gustul de altădată
Chiar dacă ești mare consumator și iubitor de carne, ciorba de cartofi este o mâncare care nu te va dezamăgi niciodată. E foarte sățioasă și surprinzător de bună la gust dacă o faci cum trebuie.
Dintr-o ciorbă de cartofi nu trebuie să lipsească niciodată sucul de roșii sau roșiile la conservă, dar ceea ce face diferența în privința gustului este ce alegi pentru acrirea ei. Cea mai indicată este zeama de la varza murată, chiar dacă poți s-o înlocuiești cu borșul clasic.
În rest, vei avea nevoie de cartofi, bineînțeles, iar cei mai buni sunt cei roz, care își păstrează bine forma la fierbere. De asemenea, ciorba trebuie să fie plină de legume, astfel că nu trebuie să uiți de ceapă uscată, morcov, țelină, rădăcină de pătrunjel sau de păstârnac.
Vei mai avea nevoie de ulei pentru călirea legumelor, ceva condimente (boia de ardei, cimbru, chimen) și pătrunjel proaspăt pentru servit. Puteți să-l înlocuiți cu tarhon sau leuștean, în funcție de preferințe.
Urmează modul de preparare clasic și, la final, rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Această ciorbă este delicioasă și rece.