Rețeta pentru ciorbă de cartofi a lui Sorin Bontea, inspirată de străbunica sa. De ce ingrediente ai nevoie
Publicat pe 21.04.2021 la 11:54 Actualizat pe 21.04.2021 la 11:55
Cum încă ne aflăm în postul Paștelui, Sorin Bontea vine în ajutorul tău cu un preparat simplu și rapid de gătit. Rețeta pentru ciorbă de cartofi a celebrului jurat de la Chefi la cuțite, inspirată de străbunica sa. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar mai ales, cum o prepari să-ți iasă la fel de gustoasă ca cea a chef-ului.
- Cum prepari cea mai bună ciorbă de cartofi?
- Sorin Bontea sare în ajutorul gospodinelor.
Deși toată lumea se gândește la ce preparate va pregăti pentru ziua de Paște, postul tot este în plină desfășurare. Și dacă te-ai săturat de mâncărurile vegetale, astăzi venim în ajutorul tuturor doamnelor și domnișoarelor și vă prezentăm rețeta pentru ciorbă de cartofi a lui Sorin Bontea, inspirată de străbunica sa. Celebrul jurat de la Chefi la cuțite a ținut să precizeze că niciodată nu i-a ieșit la fel de gustoasă ca cea a Maiei, străbunica sa. Ba chiar se chinuie de foarte mulți ani să obțină mult doritul gust al copilăriei.
Ingrediente pentru rețeta de ciorbă de cartofi a lui Sorin Bontea, inspirată de străbunica sa
- - cartofi
- - ceapă tocată
- - morcov ras
- - zeamă de varză
- - ulei
- - roșii
- - mărar
Mod de preparare
Pentru început puneți 100 ml ulei pentru a căli 2 cepe mari și cei 2 morcovi rași. Când cele două ingrediente sunt gata, se adaugă cartofii. În același timp se pune zeama de varză la fiert. De asemenea, trucul celebrului jurat de la Chefi la cuțite constă în călirea și înăbușirea cartofilor. În continuare adăugați apă, cu mențiunea ca aceștia să fiarbă încet.
Se adaugă roșiile și zeama de varză fiartă, despre care Sorin Bontea susține că este unul dintre cele mai importante ingrediente pentru rețetă de ciorbă de cartofi. Se lasă timp de 5 minute la fiert și se adaugă mărar deasupra.
Citește și: REȚETE pentru prânz: Ciorbă de cartofi cu bacon