Rețeta de salată de boeuf pentru Paște a lui Florin Dumitrescu. Care este secretul juratului de la Chefi la cuțite
Publicat pe 19.04.2021 la 10:35 Actualizat pe 19.04.2021 la 10:36
Încă două săptămâni ne despart de Învierea Domnului, iar gospodinele își pregătesc deja lista pentru cumpărături. Astăzi venim în ajutorul tuturor doamnelor și domnișoarelor și vă prezentăm rețeta de salată de boeuf pentru Paște a lui Florin Dumitrescu. Care este secretul juratului de la Chefi la cuțite? Chiar el a spus.
- Iată de ce ingrediente ai nevoie.
- Trucurile lui Florin Dumitrescu pentru cea mai delicioasă salată de boeuf.
Paștele este una dintre cele mai mari sărbători ale anului, fiind momentul în care toată familia se strânge la masă și petrece timp prețios împreună. Desigur că nu lipsesc nici delicatesele de pe masa de sărbători, și anume sarmalele, drobul de miel, cozonacul sau ouăle roșii, dar mai ales, salata de boeuf. Și dacă v-ați plictisit de rețeta clasică, astăzi vă prezentăm rețeta de salată de boeuf pentru Paște a lui Florin Dumitrescu. Iată ce trucuri are în mânecă juratul de la Chefi la cuțite.
Ingrediente pentru rețeta de salată de boeuf pentru Paște a lui Florin Dumitrescu
- - 4 ouă
- - 300g de pulpă de vită fiartă
- - 300 g de cartofi fierți
- - 150 g de morcovi fierți
- - 80 g de mazăre fiartă
- - 80 g de gogoșari murați
- - 80 g de castraveți murați
- - 400 ml de ulei de floarea soarelui
- - 2 linguri de muștar
- - 1 lămâie
Mod de preparare
Se ia o oală cu apă sărată și se pune pulpa de vită întreagă la fiert. Imediat după ce carnea este gata, se adaugă legumele întregi. În cazul în care ați pus prima oară legumele la fiert, puteți adăuga mai apoi carnea. După ce legumele sunt gata, se lasă la răcit și se taie în cuburi de aceeași dimensiune. În continuare pregătiți și maioneza din două ouă, care se lasă la rece până când finalizăm rețeta.
Carnea se taie și ea cubulețe, dar, atenție, la aceeași dimensiune cu legumele. Unul dintre trucurile lui Florin Dumitrescu pentru această rețetă de salată de boeuf constă în faptul că fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, în care au fost puse mai apoi și murăturile, pentru gustul acrișor. Un alt sfat important din partea juratului Chefi la cuțite este ca legumele și carnea să fie deja reci atunci când se amestecă cu maioneza.
În caz contrar, compoziția se va înmuia și se va strica. De asemenea, ingredientele trebuie fierte în apă sărată și combinate reci.
Citește și: Cum să gătești cel mai delicios drob de miel de Paște, după rețeta bunicii lui Cătălin Scărlătescu