Cum să gătești cel mai delicios drob de miel de Paște, după rețeta bunicii lui Cătălin Scărlătescu
Publicat pe 18.04.2021 la 16:50 Actualizat pe 18.04.2021 la 16:51
Pe lângă ouă roșii, cozonac și sarmale, de pe masa de Paște este nelipsit drobul de miel. Iată cum să gătești cel mai delicios drob de miel de sărbători, după rețeta bunicii lui Cătălin Scărlătescu. Chiar celebrul jurat de la Chefi la cuțite îți spune ingredientele și modul de preparare. Toate gospodinele trebuie să cunoască această rețetă.
- Cătălin Scărlătescu îți spune de ce ingrediente ai nevoie.
- Drob de miel este nelipsit de pe masa de Paște a oricărui român.
Paștele se apropie cu pași repezi, iar gospodinele deja se gândesc ce bunătăți să pună pe masă pentru cei dragi. Pe lângă nelipsitele ouă roșii, cozonac, sarmale, salată de boeuf, prăjituri, iar lista poate continua mult și bine, și normal că nu există masă de Paște fără renumitul drob de miel. Așadar, vă prezentăm astăzi cea mai delicioasă rețetă pentru drob de miel a bunicii lui Cătălin Scărlătescu. Celebrul jurat de la Chefi la cuțite îți spune de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare.
Ingrediente pentru rețeta de drob de miel de Paște a bunicii lui Cătălin Scărlătescu
- - organele de la un miel - ficăței, rinichi, plămâni, inima, etc.
- - 250 grame carne de miel
- - 400 grame ceapă și ustoroi verde
- - 400 grame mărar și pătrunjel verde
- - 8 ouă bătute/ pentru fiecare 1 kilogram de compoziție
- - ulei de floarea soarelui
- - prapur
- - sare
- - piper
Mod de preparare
Se iau organele și carnea și se taie în cuburi mari, după care se adaugă într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui, la călit, peste care punem sare și piper. În continuare, le dăm deoparte și le lăsăm la scurs, iar 25% din compoziție se taie cuburi, în timp ce restul cărnii și al organelor se toacă la mașină. De asemenea, ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se pun la prăjit în tigaia în care ați călit organele mielului la început.
La fel de mărunt tăiem și mărarul și pătrunjelul, care se adaugă peste compoziție și se amestecă foarte bine. Cătălin Scărlătescu susține că, pentru fiecare 1 kilogram de compoziție se amestecă opt ouă bătute ca pentru omletă. La final se adaugă sare și piper, se învelește compoziția într-un prapure și se bagă la cuptor la 140 °C, timp de 50 de minute.
“În Joia Mare, bunica obișnuia să vopsească ouale. Nu știu când avea timp pentru toate treburile gospodărești, dar mereu masa ei era încarcata de bunătăti. Tot în perioada asta, ne răsfăta și cu celebra prajitură cu bulion, facută din ingrediente atât de simple, dar cu un gust absolut fabulos. De la bunica am moștenit multe rețete de suflet, ea era cea care nu știa cu ce bunătăți să mă încânte. Pe bunica o chema Amalia. Era cea mai blandă persoană pe care am cunoscut-o vreodată. Și toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet. Nu degeaba se spune că gustul se formează în copilarie și că mancarea este, în esență, amintire. De la ea am moștenit și rețeta de drob pe care o pregătesc în fiecare an de Paște”, povestea în urmă cu ceva timp celebrul jurat.
Citește și: Cea mai gustoasă rețetă de sarmale pentru masa de Paște. Sorin Bontea îți spune ingredientele