Ingredientul care nu trebuie să lipsească de la clătite. Așa le faci să aibă gustul perfect
Publicat pe 06.02.2023 la 12:34 Actualizat pe 06.02.2023 la 12:34
Unul dintre cele mai ușoare deserturi, dar și adorate de mulți fani ai dulciurilor, sunt clătitele. Acest desert este rapid de pregătit și se poate prepara într-o mulțime de moduri. Clătitele pot fi servite într-o varietate de topping-uri. Însă, un ingredient este esențial și nu trebuie să lipsească din compoziția sa.
- Ingredientul care nu trebuie să lipsească de la clătite
- Așa le faci să aibă gustul perfect
Consumatorii de dulciuri de casă știu că există o mulțime de rețete după care poți prepara clătite. Însă, foarte puțini știu care este ingredientul care nu trebuie să lipsească din compoziția acestui dulce.
Ingredientul secret din clătite
Clătitele se numără printre rețele preferate de români, asta datorită timpului scurt de gătire, dar și gustului bun pe care acestea le oferă.
Chiar dacă această rețetă este ușor de preparat, iată că o mulțime de bucătărese le lipesc de tigaie. Și asta nu din cauza faptului că nu se pricep, ci din cauza faptului că nu respectă o regulă simplă în compoziția lor.
În afară de ingredientele obișnuite din compoziție: 6 ouă, 300 ml de lapte rece, 300 ml de apă minerală carbogazoasă, 300 g de făină, zahăr vanilat, un praf de sare și o lingură de smântână, se mai adaugă și untul. Cu ajutorul acestui aliment nu vei mai lipi clătitele de tigaie.
Rețetă de clătite cu amidon de cartofi
Chiar dacă există o mulțime de rețete pe internet, în legătură cu modul de preparare al clatitelor, iată că cei mai mari chefi susțin că ingredientul secret al clatitelor este, de fapt, amidonul de cartofi. Cu ajutorul acestuia clătitele nu se vor mai lipi de tigaie.
Rețetă
-500 ml lapte;
-250 făină;
-3 ouă;
-2 linguri zahăr;
-250 ml apă minerală carbogazificată;
-1/2 linguriţă de sare.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele într-un bol. Lasă, mai apoi, aluatul de-oparte, timp de 30 de minute și apoi, o oră la frigider. Așa le faci să fie elastice și pufoase.
CITEȘTE ȘI: Ce ingredient să nu adaugi niciodată în aluatul de clătite. Multe gospodine fac această greșeală