Ingredientul care trebuie pus pentru cea mai bună fasole bătută, de post. Așa îi dai gustul perfect
Publicat pe 03.03.2023 la 11:37 Actualizat pe 03.03.2023 la 11:39
Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui, cele mai multe mai multe gospodine caută rețete de post, dar și mâncăruri delicioase. Fasolea bătută se găsește pe mesele românilor, însă puține persoane știu cum să o prepare ca la carte, motiv pentru care noi vă prezentăm ingredientul care trebuie pus pentru a-i da un gust mai bun. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi
- Ce ingredient trebuie pus în fasolea bătută
- Îi va da un gust mai bun
Fasolea bătută este un preparat tradiționa, iar cele mai multe gospodine îl prepară frecvent, dar mai ales în perioada postului. Rețeta este una simplă și poate fi preparată chiar dacă nu ai destulă experiență în bucătărie.
Ce ingredient trebuie pusă în fasolea bătută pentru a avea un gust mai bun
Dacă vrei să prepari fasole bătută delicioasă, noi îți dezvăluim care este ingredientul necesar pentru această rețetă. Ca să gătești acest preparat tradițional, ai nevoie de 1 kilogram de fasole albă, o linguriță de bicarbonat de sodiu, o țelină mică, 4-5 morcovi, o rădăcină de păstârnac, ulei de măsline, 6 cepe, o rădăcină de pătrunjel, paste tomate, pasta ardei, sare, piper după gust, dar și frunze de dafin.
Cum se prepară fasolea bătută
Fasolea se pune la hidratat într-un castron și se lasă peste noapte, iar a doua zi se scurge apa și se adaugă în alta apă în care adăugăm rădăcinoasele și le punem la fiert . La final, testăm dacă au fiert suficient deoarece fiecare bob va trebui decojit. Luăm de pe foc și punem apă peste boabe ca să se răcească, însă acestea se decojesc când sunt calde.
Atunci când s-au fiert scurgem de apă și pisăm cu ajutorul unui blender, iar treptat adăugăm sare, piper și ulei după gust. Ceapa o curățăm, o tocăm mărunt și punem la călit în puțin ulei de măsline, iar apoi adăugăm pasta de ardei și pasta de tomate, două frunze de dafin, sare și piper și lăsăm pe foc până scade un pic sosul.
Fasolea bătută poate fi servită cu ceapă, dar și cu paine prăjită sau cu murături. Fasolea este o legumă săracă în grăsimi și este bogată în fibre și proteine.
Citește și: Cum se ține corect postul negru pentru trup și suflet