Ingredientul care trebuie pus pentru cea mai bună tocăniță de ciuperci. Rețeta la care vei apela de fiecare dată
Publicat pe 12.03.2023 la 11:59 Actualizat pe 12.03.2023 la 11:59
Și, pentru că ne aflăm la jumătatea Postului Pascal, cele mai multe gospodine se întreabă ce să mai gătească. Nu există foarte multe rețete pentru mesele din această perioadă a anului, asta din cauza ingredientelor puține pe care ai voie să le consumi. Dacă nu știai, există o rețetă gustoasă pe care o poți prepara în Postul Pascal, pe baza de ciuperci. Această tocăniță poate fi gătită zilnic și într-un timp foarte scurt. Cu ajutorul unui ingredient vei apela la această rețetă de fiecare dată.
- Ingredientul care trebuie pus pentru cea mai bună tocăniță de ciuperci
- Rețeta la care vei apela de fiecare dată
Tocănița de ciuperci este una dintre cele mai bune preparate în perioada Postului. Acest preparat este sănătos, asta pentru că în el este adăugată o mare cantitate de legume.
Ingredientul care trebuie pus pentru cea mai bună tocăniță de ciuperci
Ingrediente
- 800 g ciuperci;
- 1 morcov mediu;
- 2 cepe mari;
- 2 ardei;
- o conservă roșii cuburi (400g);
- 2 linguri ulei;
- o legătura mărar;
- sare;
- piper.
Mod de preparare
Tot ceea ce trebuie să faci pentru a pregăti o tocăniță de ciuperci este să speli ciupercile și să le pui la fiert. Apoi, după ce ciupercile și-au schimbat culoarea, poți lăsa compoziția să scadă. Mai apoi, adaugă condimentele necesare.
După acești pași, următorul este cel în care adaugi roșiile tăiate cuburi. Amestecă întreaga compoziție și mai las-o la foc timp de 5-10 minute.
Cum prepari o mămăligă ca la carte
Că să prepari o mămăligă nu ai nevoie de prea multe ingrediente și nici nu depui exagerat de mult efort. Acest preparat tradițional este unul dintre cele mai simple preparate gătite de gospodine. Totuși, există un secret cu ajutorul careuia o poți face cremoasă.
Pentru această rețetă trebuie să pui apă la fiert, la care adaugi sare și piper.Dacă vrei să o faci moale, raportul de mălai trebuie să fie de 1/5. Însă, dacă vrei o mămăligă mai fermă cantitatea de mălai trebuie să fie o treime din cantitatea de apă.
CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care să consumi tocăniță sau supă zilnic. Ce beneficii îți aduc preparatele