Ingredientul lui Cătălin Scărlătescu pentru cele mai bune sarmale în foi de varză. Așa ies delicioase
Publicat pe 29.09.2022 la 19:10 Actualizat pe 29.09.2022 la 19:10
Sarmalele reprezintă unul dintre cele mai gătite preparate, mai ales în timpul unui eveniment. Există, însă, o mulțime de rețete pentru a putea prepara sarmale pentru orice pofticios. Cu atât mai mult, Chef Cătălin Scărlătescu vă îndrumă să încercați să gătiți sarmale în foi de varză după rețeta sa. Bucătarul chef are un truc pe care îl folosește, astfel ca sarmalele lui să aibă o aromă aparte.
- Ingredientul lui Cătălin Scărlătescu pentru sarmale în foi de varză
- Modul prin care ies delicioase
Ingredientul lui Cătălin Scărlătescu pentru sarmale în foi de varză
Ingrediente.
-4 kg de carne tocata de porc;
-500 g orez;
-2 kg ceapa;
-40 g piper;
-45 g sare;
-o bucată de afumătură;
-bulion;
-frunze de varză murată;
-cimbru;
-foi de dafin.
Mod de preparare.
Primul pas în prepararea sarmalelor după rețeta lui Chef Cătălin Scarlatescu este să toacați ceapa mărunt. Al doilea pas este să o puneți într-o tigaie la călit până aceasta prinde o culoare ușor aurie. La final, se lasă la răcit.
Acesta mai spune că urmează prepararea cărnii pe care trebuie să o amestecați cu orezul spălat în prealabil, cimbru, sare și piper. După aceea se aleg frunzele de varză murată și se începe împăturirea cărnii cu aceste foi.
Bucătarul de la emisiunea "Chefi la cuțite" a declarat că trucul lui este faptul că pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătură. Tot el a mărturisit că apelează la acest truc astfel ca sarmalalele să prindă o aromă aparte.
După ce am ajuns la acest pas, tot ceea ce mai trebuie să faceți este să lăsați sarmalele la fiert mai bine de 4 ore. Astfel preparatul se va face suficient de bine pentru a fi consumat de întreagă familie.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de varză murată la butoi. Un preparat delicios pentru orice sezon