Ingredientul nelipsit dintr-o negresă reușită. Vei obține prăjitura perfectă cu ajutorul lui
Publicat pe 17.01.2023 la 20:52 Actualizat pe 17.01.2023 la 20:53
Negresa este una dintre prăjiturile clasice care sunt oarecum ușor de făcut, dar și foarte ușor de distrus. Ai nevoie de o rețetă bună, din care să nu lipsească un ingredient care face diferența. Cu puțină atenție și toate cele necesare vei reuși să servești celor dragi negresa perfectă.
- Negresă delicioasă cu glazură
- Ce ingredient nu trebuie să-ți lipsească
Negresa este o prăjitură delicioasă când este făcută cum trebuie. Un ingredient nu trebuie să lipsească din rețeta ta, dacă vrei să obții acel gust inconfundabil al unei negrese reușite. Pentru a fi și mai bună, cel mai bine este să adaugi și o glazură pe măsură.
Ingredientul nelipsit dintr-o negresă perfectă
Pentru o negresă pe placul tuturor, untul trebuie să fie neapărat pe lista de ingrediente, mai ales dacă nu avem dorința de a face o prăjitură de post.
Ingrediente
280 ml lapte
2 ouă
250 g făină
300 g zahăr
60 g ulei
1 fiolă esență de rom
55 g pudră de cacao
60 g unt
1 praf de sare
Glazură
4 linguri pudră de cacao
5-6 linguri apă
4 linguri zahăr
50 g unt
1 lingură ulei
Mod de preparare
Făina și cacao se cern într-un bol adânc. Punem peste zahărul, ouăle, laptele și omogenizăm. Apoi, punem și untul, uleiul și mixăm până la omogenizare. Sarea și esența se adaugă la final și după se amestecă iar.
Compoziția obținută se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, care se dă apoi la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 45 de minute sau până prăjitura trece testul cu scobitoarea.
Când este gata, negresa se lasă să se răcească și poate fi însiropată cu 250 ml lapte rece, dar acest aps este opțional.
Pregătim și glazura. Punem zahărul împreună cu pudra de cacao, adăugăm apa și untul și fierbem timp de 2 minute, amestecând continuu. După ce luăm glazura de pe foc, încorporăm uleiul și turnăm imediat deasupra negresei.