Rețetă simplă de negresă a lui chef Sorin Bontea. Cum să prepari cel mai delicios desert
Publicat pe 11.02.2022 la 00:11 Actualizat pe 11.02.2022 la 00:11
Weekend-ul se apropie cu pași repezi, așa că dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un desert delicios și rapid, noi îți prezentăm rețeta simplă de negresă a lui chef Sorin Bontea. Apropiații sau musafirii vor fi încântați de acest preparat gustos. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă simplă de negresă a lui chef Sorin Bontea
- Care este secretul bucătarului
Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai îndrăgiți și apreciați bucătari de la noi din țară. Aceasta a pregătit un desert ca la carte, unul dintre favoritele sale. Dacă vrei să-i răsfeți pe musafiri cu un preparat gustos, noi îți oferim rețeta simplă de negresă a lui chef Sorin Bontea.
Rețetă simplă de negresă a lui chef Sorin Bontea
Ingrediente:
- 400 grame ciocolată neagră
- 300 grame zahăr alb
- 150 grame zahăr brun
- 200 grame făină
- 200 grame unt
- 6 ouă
- 50 grame cacao
- un praf de sare
- esenţă/ extract de vanilie/rom
Mod de preparare:
Prăjitura Negresă, rețea preferată a lui chef Sorin Bontea. În primul rând, înainte de a începe, primul pas este să rupi ciocolata în bucăţi mici. Apoi, o topești la bain-marie, după care trebuie adăugat şi încorporat untul. Amestecul preparat se lasă la răcit la temperatura camerei. Pune zahărul alb şi zahărul brun într-un bol, după care vei adăuga, unul câte unul, ouăle. Se amestecă neîntrerupt cu telul pentru ca amestecul să devină cremos.
Nu uita, insistă până când zahărul se topește în totalitate. În continuare, adăugăm praful de sare și extractul de vanilie. Dacă nu ai, atunci poți folosi și esență de vanilie sau rom, de care preferi.Mai departe, trebuie să știi că făina cernută şi cacaua se încorporează treptat în crema făcută din ouă şi zahăr, în timp ce amestecaţi cu telul. Ciocolata topită la început se adaugă cpeste compoziție. Amestecă bine totul și pune compoziția prăjiturii într-o tavă pe care ai tapetat-o cu hârtie de copt.
Desertul se pune la copt pentru circa 30 de minue. Foarte important: cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade. Cum îți dai seama că negresa este gata? Uită-te prin geamul de la cuptor și vezi dacă a început să crape, la suprafață. Scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la răcit. O poți tăia în cuburi sau în triunghiuri, ca le feliile de tort. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de ruladă cu spumă de afine. Un desert delicios și ușor de preparat