Rețeta de chiftele marinate a lui chef Sorin Bontea. Care este secretul marelui bucătar
Publicat pe 10.02.2022 la 00:11 Actualizat pe 10.02.2022 la 00:11
Dacă vrei să te delectezi cu preparate delicioase, noi avem rețeta de chiftele marinate. Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta pe care o pregătește la el acasă și ne învață trucurile la care apelează pentru a obține o aromă foarte gustoasă și autentică.
- Rețeta de chiftele marinate a lui chef Sorin Bontea
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai îndrăgiți și apreciați bucătari de la noi din țară. Acesta a pregătit o rețetă de chiftele marinate pe care o pregătește la el acasă. Dacă vrei să-ți răsfeți familia cu un preparat delicios, noi îți oferim rețeta de chiftele marinate a lui chef Sorin Bontea.
Rețeta de chiftele marinate a lui chef Sorin Bontea
Ingrediente chiftele:
- Carne tocată de porc
- ceapă
- patrunjel
- usturoi
- marar
- sare
- piper
- ouă
- cimbru
- pâine înmuiată
Ingrediente sos marinat:
- Sus de roșii
- Oțet
- Usturoi
- boabe piper
- zahar
- foi de dafin
Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt, la fel și pătrunjelul și mărarul, iar usturoiul de piseaza. Într-un castron mare, adăugăm toate ingredientele, inclusiv pâniea înmuiată în apă și stoarsă bine. Începem să formăm chiftelele și le așezăm pe o tavă. Le dăm prin făină și le punem la prăjit în ulei.
Între timp, ne ocupăm și de sosul marinat. Călim usturoiul pisat pentru cateva secunde, apoi adaugam celelalte ingrediente și amestecam. Când compoziția începe să se îngroașă, adăugăm și chiftelele prăjite, pentru câteva minute. La final adăugăm și foile de dafin și mai lăsăm la fiert 2 minute.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu bulion a lui chef Cătălin Scărlătescu. Cel mai gustos și rapid desert