Ingredientul pe care să îl adaugi în ciorba de burtă de post pentru a-i da savoare preparatului. Orice gospodină trebuie să știe
Publicat pe 07.12.2023 la 13:55 Actualizat pe 07.12.2023 la 13:55
Ciorba de burtă este una dintre preparatele extrem de îndrăgite, dar și de gătite de gospodine. Ei bine, puțini sunt cei care știu că există și o variantă de post în cazul acestui tip de ciorbă. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este secretul care îi dă savoare acestui tip de ciorbă!
- Ce să adaugi în ciorba de burtă de post pentru a-i da savoare preparatului
- Orice gospodină trebuie să știe de acest ingredient
Ciorba de burtă de post este o variantă vegetariană a ciorbei de burtă tradiționale, care este preparată cu burtă de vită. Mai mult decât atât, această variantă a preparatului, burta de vită este înlocuită cu ciuperci pleurotus, care au o textură similară și un gust care se potrivește bine cu legumele și condimentele folosite în ciorbă.
Ce să adaugi în ciorba de burtă de post pentru a-i da savoare preparatului
Rețeta de ciorbă de burtă de post este o rețetă ce se gătește destul de ușor și nu necesită prea mult timp petrecut în bucătărie.
Ingrediente
- 500 grame ciuperci pleurotus;
- 2 cepe;
- 2 morcovi;
- 2 ardei grasi;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- 2 căței de usturoi;
- 1 litru de apă;
- 100 ml de lapte vegetal;
- 1 lingură de oțet de mere;
- 1 linguriță de turmeric (opțional);
- 1 linguriță de piper negru;
- 1 legătură de pătrunjel.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de ciorbă de brută de post, trebuie, în primul rând, să cureți bine ciupercile pleurotus și se taie felii subțiri. În continuare, se toacă ceapa, morcovii și ardeii grași.
După aceea, se încălzește uleiul de măsline într-o oală și se călesc legumele. Aici vorbim despre ceapă, morcovi și ardei grași, până când se înmoaie.
În coNtinuare, se adaugă ciupercile pleurotus și se călesc și acestea, timp de aproximativ 5 minute, după care se adaugă apa, laptele vegetal, oțetul de mere, tumericul și piperul negru.
Nu în ultimul rând, se fierbe totul, se reduce focul și se fierbe la foc mic pentru un timp de încă aproximativ 30 de minute. În final, până ciupercile trebuie să fie fierte.
După ce preparatul este gata, se toacă pătrunjelul și se adaugă în ciorbă. Acesta este, de altfel, și ingredientul minune care da gust preparatului.
CITEȘTE ȘI: De ce se brânzește smântâna în ciorba rădăuțeană sau de burtă