Rețetă delicioasă de ciorbă de burtă. Ingredientul secret al bucătarilor
Publicat pe 26.09.2022 la 15:54 Actualizat pe 26.09.2022 la 15:54
Ciorba de burtă este un adevărat deliciu. O rețetă ca la carte de ciorbă de burtă nu iese la toată lumea. Este nevoie de îndemânare și răbdare. Dacă nu ți se pare nimic greu să urmărești rețeta pas cu pas, află că asta nu este tot. Un ingredient secret este baza unei ciorbe de burtă excelente.
- Ciorbă de burtă
- Ingredientul secret al bucătarilor
Ciorba de burtă este prezentă în toate restaurantele, mai ales în cele cu specific românesc. Ciorba de burtă se prepară după o rețetă standard, se bază, dar un ingredient secret o face să fie de-a dreptul delicioasă și specială. Este vorba despre usturoiul nedecojit. Usturoiul trebuie pus la fiert în zeamă cu tot cu coajă, a dezvăluit un bucătar care lucrează la un restaurant cu specific românesc.
Ingredientul secret al ciorbei de burtă
Cum prepari o ciorbă de burtă delicioasă
Ai nevoie de oase de vită pe care le speli bine și le pui la fiert alături de burta întreagă. Apoi în oală se adaugă două cepe curățate și crestate, doi morcovi, o țelină și două căpățâni de usturoi necojite. Toate se lasă la fiert timp de 2 ore jumătate, maxim 3. În tot acest timp trebuie să înlături spuma care se formează pe parcurs.
După ce a fiert, zeama se strecoară, iar burta se separă de restul ingredientelor și se taie fâșii. Jumătate din zeamă se pune la loc pe foc, iar cealaltă la răcit. Pentru pasul final trebuie să adaugi 15 gălbenușuri într-o găletușă de smântână grasă. Se amestecă bine smântâna cu gălbenușurile, iar compoziția se adaugă în zeama răcită, apoi se pune la foc mic în oala care a fiert. La final se adaugă câteva linguri de oțet și mujdei în ciorbă, se pune și burta și asta este tot. Poftă bună!