Ingredientul cu care faci cea mai bună ciorbă rădăuțeană. Puțină lume îl folosește
Publicat pe 21.09.2022 la 14:31 Actualizat pe 21.09.2022 la 14:31
Ciorba rădăuțeană este un adevărat deliciu. Este asemănătoare, ca aspect, cu ciorba de burtă, ar are un gust complet diferit. Se prepară destul de simplu, dar un ingredient aparte, pe care nu toată lumea îl folosește, îi dă un gust de excepție. Dacă vrei să gătești o ciorbă rădăuțeană de senzație, tot ce trebuie să faci este să folosești ingredientul minune.
- Ingredientul secret pentru cea mai bună ciorbă rădăuțeană
- Cum prepari această rețetă
Ciorba rădăuțeană se prepară cu carne de pui. Aceasta este nelipsită din rețetă, dar un gust aparte și cu totul specială îl dă afumătura. Exact! Afumătura este ingredientul secret pentru cea mai bună ciorbă rădăuțeană. Aceasta ar trebui să fie nelipsită dacă vrei să ai parte de o experiență culinară de neuitat.
Ingredientul cu care faci cea mai bună ciorbă rădăuțeană
Așa cum spuneam și mai sus, ingredientul pentru a face cea mai bună ciorbă rădăuțeană este afumătura. Există foarte multe rețete de ciorbă rădăuțeană cu carne de pui, dar afumătura face complet diferența. Mai este, însă, un ingredient care poate schimba complet gustul acestei rețete. Este vorba de tarhon. Dacă sunteți pasionați de tarhon, îl puteți adăuga în ciorba voastră rădăuțeană. Este un ingredient foarte puternic aromat, iar dacă nu vă place ar fi indicat să îl evitați.
Cum se face ciorba rădăuțeană cu afumătură
Ingrediente
150 ml de smântână
800 gr costiță afumată
2 morcovi
2 bucăți păstârnac
o țelină mică
o ceapă,
2 ardei grași roșii
250 gr roșii pasate
un ou
smântână
50 ml ulei
2 foi dafin
Câteva boabe de piper
Leuștean uscat și sare- după gust
Mod de preparare
Se taie ceapa și se dă prin răzătoare jumătate de morcov. Se pune la încins uleiul într-o oală și se adaugă ceapa și morcovul ras. Se adaugă sare și se lasă ceapa și morcovul să se rumenească. Apoi se pune în oală 4 litri de apă și se adaugă foile de dafin rupte. Se adaugă apoi boabele de piper, leușteanul uscat și costița afumată. Se taie țelina, morcovul, păstârnacul și ardeiul gras și se adaugă în oalaă după ce costița afumată s-a fiert parțial. Se îndepărtează spuma ori de câte ori este nevoie, iar după ce s-au adăugat legumele, se mai lasă la fiert timp de 10-15 minute. Apoi se pune sare și se stinge focul. După se taie pătrunjelul, și se bate oul împreună cu smântâna până când se obține o pastă subțire. Se toarnă pasta treptat în ciorbă și se mai lasă la fiert 1-2 minute.