REȚETE pentru prânz: Ciorbă rădăuțeană de pui, un deliciu pentru toată familia
Publicat pe 13.03.2019 la 09:15 Actualizat pe 13.03.2019 la 09:18
Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă delicioasă, care va fi pe placul întregii familii. Este vorba despre o ciorbiță rădăuțeană cu pui, care te va face să-i surprinzi pe cei dragi cu un prânz pe cinste!
Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă delicioasă, care va fi pe placul întregii familii. Este vorba despre o ciorbiță rădăuțeană cu pui, care te va face să-i surprinzi pe cei dragi cu un prânz pe cinste!
Ora prânzului se apropie, așa că dacă nu ai în plan nicio idee de rețetă, ți-am pregătit noi una super delicioasă! Este vorba despre ciorbă rădăuțeană de pui, ceva ușor de preparat și absolut foarte ieftin.
Ingrediente:
700 g pulpe și piept de pui
1 rădăcină pătrunjel
100 g rădăcină țelină
1 păstârnac
2-3 morcovi medii
1 praz mediu ( doar partea albă )
4-5 căței usturoi
2 gălbenușuri
250 ml smântână fermentată
oțet după gust (cca 50 ml)
3 l apă
sare
pătrunjel
Mod de preparare:
Pulpele și pieptul de pui se spală și se scufundă circa 30 de secunde într-o oală plină cu apă clocotită, după care se scot din oală și se spală sub un jet de apă rece. Mai apoi se pun la fiert într-o oală curată în se adaugă 3 l de apă fierbinte. După circa 15 minute se adaugă țelina, morcovii, păstârnacul, prazul (doar partea albă) tăiate în bucăți de 3-4 cm.
Oala se acoperă cu un capac și se lasă supa să fiarbă pe foc mic spre mediu pentru circa 1 oră sau până când carnea se desprinde de pe oase.
Se strecoară ciorba și se elimină pielița de pe pulpe, după care se taie carnea în șuvițe subțiri.
Se taie morcovii, țelina și păstârnacul în pătratele mici. Se pune din nou ciorba în oală, se adaugă carnea și legumele se mai dă într-un clocot.
Într-un vas separat, se amestecă gălbenușurile cu smântână, peste care se adaugă un polonic din supa rădăuțeană fierbinte, amestecând bine și adăugând, la final, amestecul în oală cu supă.
R.D.