REȚETE cu carne de miel: ciorbă delicioasă, ideală pentru cină!
Publicat pe 29.01.2019 la 16:35 Actualizat pe 29.01.2019 la 16:39
Cea mai bună ciorbă este cea făcută dintr-o carne delicioasă, care poate fi pe placul tuturor! Așa se face că pentru astăzi, ți-am pregătit o super rețetă de ciorbă cu carne de miel, o idee excelentă pentru pregătirea cinei.
Cea mai bună ciorbă este cea făcută dintr-o carne delicioasă, care poate fi pe placul tuturor! Așa se face că pentru astăzi, ți-am pregătit o super rețetă de ciorbă cu carne de miel, o idee excelentă pentru pregătirea cinei.
Ciorba cu carne de miel este un preparat extrem de delicios și deși nu este chiar ușor de preparat, la final îți vei da seama că a meritat orice minut de așteptare.
Ingrediente:
800 g carne miel (gât, coadă, coastă de miel ,cap)
4 morcovi
2 buc.pătrunjel
1 legătură de ceapă verde
smântână 500 g
4 gălbenușuri de ou
sare
frunze tarhon proaspete (sau de la borcan, sau uscate)
frunze de măcriș pentru acrit (dacă nu aveți puteți folosi și zeamă de la lămâie)
2 liguri mari unt pentru călit legumele
Mod de preparare:
Se pun bucățile de miel la fiert în circa 6 l apă rece cu 1 lingură mare de sare, la foc mic și între timp spumăm după ce a dat în clocot. Morcovii și pătrunjelul se taie felii și se călesc pe unt. Când carnea e mai mult de jumătate fiartă se adaugă morcovii și pătrunjelul călit și se lasă să fiarbă mai departe la foc mic.
Amestecăm gălbenușurile de ou cu smântâna, tarhonul îl maruntim, frunzele de măcriș le tăiem fâșii subțiri iar ceapa verde rondele. Când carnea e fiartă adăugăm frunzele de măcriș (cca 2 buchețele, sau zeama de la o lămâie), ceapă verde tăiată rondele subțiri.
La gălbenușurile amestecate cu smântâna adăugăm treptat din supa fierbinte să nu se brânzească apoi o turnăm în ciorbă, adăugăm și tarhonul tocat lăsând să dea un clocot. Condimentăm cu sare dacă mai e nevoie și putem servi cu ardei iuți.
R.D.