REȚETE pentru prânz delicios: Supă de pui cu ghimbir
Publicat pe 26.01.2019 la 10:25 Actualizat pe 26.01.2019 la 13:03
Se apropie ora prânzului și nu ai nicio idee despre ce vei pune pe masă! Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă delicioasă, ușor de preparat și extrem de ieftină!
Se apropie ora prânzului și nu ai nicio idee despre ce vei pune pe masă! Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă delicioasă, ușor de preparat și extrem de ieftină!
Pentru a pregăti o masă pe cinste nu ai nevoie nici de bani mulți, nici de ingrediente sofisticate. Astfel, pentru azi ți-am pregătit o supă de pui cu ghimbir, care se anunță a fi un adevărat deliciu.
Ingrediente:
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă mică roșie tăiată mărunt
3 căței de usturoi tăiați fin
3 linguri ghimbir proaspăt ras
1 litru supă pui
2 rădăcini medii păstârnac tăiat cubulețe
2 morcovi medii tocați
2 tulpini țelină tăiată felii
1 nap mediu tocat
sare după gust
jumătate de cană de mazăre congelată
4 fire ceapă verde tocată mărunt
2kg carne pui la rotisor
Mod de preparare:
Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie înăltuță, la foc mediu. Adaugă ceapa, usturoiul și ghimbirul în tigaie și lasă-le 1-2 minute, până devin moi.
Adaugă supa de pui, păstârnacul, morcovii, țelină, napul. Adaugă două lingurițe de delicat cu gust de pui pentru un plus de savoare. După ce dă în clocot, redu flacară și mai lasă pe foc până când legumele devin moi.
Între timp, scoate carnea de pe os îndepărtând de asemenea și pielea. Rupe carnea în fâșii.
Adaugă puiul, mazărea și ceapa verde în cratiță. Mai lasă încă 3-4 minute.
R.D.