REȚETA ZILEI: Supă cremă de conopidă, prânzul perfect pentru vremea de afară!
Publicat pe 15.01.2019 la 09:00 Actualizat pe 15.01.2019 la 09:03
Dacă vremea rea ne ține în casă, putem folosi acest lucru în scopuri personale și să gătim ceva delicios, extrem de potrivit pentru frigul de afară. Este vorba despre supă cremă de conopidă, extrem de ușor de preparat și foarte delicioasă!
Dacă vremea rea ne ține în casă, putem folosi acest lucru în scopuri personale și să gătim ceva delicios, extrem de potrivit pentru frigul de afară. Este vorba despre supă cremă de conopidă, extrem de ușor de preparat și foarte delicioasă!
Dacă ai chef de ceva bun, ușor de preparat și delicios, ai nimerit la fix! Ți-am pregătit o rețetă delicioasă de supă cremă de conopidă, care necesită extrem de puțin timp de preparare și care cu siguranță îi va impresiona pe cei dragi.
Ingrediente:
1 conopidă mică (în jur de 500 g)
1 ceapă de mărime medie
1 cartof mediu (120 g)
1 morcov mediu (80 g)
1 felie țelină (30 g)
1 litru supă legume
1-2 crenguțe cimbrișor
1 praf usturoi granulat
200 ml smântână pentru gătit
1 lingură parmezan ras
sare
piper
2 linguri ulei
Mod de preparare:
Desfacem conopida în buchetele pe care le vom spăla foarte bine sub jet de apă rece. Călim în uleiul încins ceapa tocată mărunt până devine sticloasă. Adăugăm morcovul și continuăm să călim. Când acestea s-au înmuiat, punem cartoful și țelină tocate cuburi mari. Le călim 1 minut, amestecând continuu. Turnăm apă caldă peste acestea, aduagam cimbrișorul și conopida și lăsăm să fiarbă în jur de 20 minute.
Cu câteva minute înainte să oprim focul asezonăm cu sare, piper și un praf de usturoi granulat.
Luăm de pe foc, lăsăm să se răcească puțin, apoi pasăm totul cu un mixer vertical.
Punem în supă 1 lingură de parmezan ras și o mai punem pe foc cât să dea într-un clocot.
O servim caldă, cu puțin pătrunjel verde și crutoane de pâine.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.