REȚETA ZILEI: Supă "ca la mama", cu vită și tăiței
Publicat pe 13.01.2019 la 13:36 Actualizat pe 13.01.2019 la 13:42
În sezonul rece parcă simțim mai mult nevoia să mâncăm alimente calde, iar o supă este tot ce ne trebuie în zilele astea geroase.
În sezonul rece parcă simțim mai mult nevoia să mâncăm alimente calde, iar o supă este tot ce ne trebuie în zilele astea geroase.
Foarte simplu de preparat, cu doar câteva ingrediente, supa cu vită reprezintă un preparat ideal pentru o zi de duminică petrecută în sânul familiei.
Ingrediente pentru supă cu vită și tăiței
- 1kg coada de vita
- 4 morcovi
- 1 ceapă
- pătrunjel
- 120 gr rădăcină țelină
- piper negru boabe
- nucșoară
- cuișoare
- sare
- tăiței
Mod de preparare supă cu vită
Se taie coada de vită bucăți. Se așează bucățile într-o tavă și se dau la cuptor, la 240C timp de 45 minute, până se rumenesc frumos. Se toarnă tot conținutul tăvii (coadă și sucul lăsat) într-o oală. Se adaugă 3.5 l de apă rece. Se aduce la fierbere și se da focul la mic, astfel încât apa să înceapă să fiarbă. Se pune capacul ușor întredeschis și se fierbe timp de 2 ore. În prima jumătate de oră supa va face foarte puțină spumă care trebuie adunată și aruncată. După 2 ore carnea e fiartă, dar încă nu se desface ușor de pe os. Adaugă legumele curățate și tăiate bucăți. Ceapa se lasă întreagă și se pun cuișoarele. Se adaugă și sarea, piperul boabe și nucșoară. Separat, într-o oală cu multă apă și sare se fierbe fideaua. Se scurge și se adaugă în supă. Se servește supă caldă, presărată cu piper negru proaspăt măcinat și pătrunjel verde tocat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.C.