REȚETA ZILEI: Paste Alla Norma, delicioase şi uşor de preparat acasă
Publicat pe 11.01.2019 la 15:39 Actualizat pe 11.01.2019 la 15:44
Dacă ai poftă de paste delicoase află că le poţi prepara la tine acasă fără prea mare efort. Pastele Alla Norma te vor cuceri imediat, sunt uşor de preparat şi extrem de gustoase. Dacă bugetul nu îţi permite să mergi la restaurant poţi încerca reţeta chiar la tine acasă.
Dacă ai poftă de paste delicoase află că le poţi prepara la tine acasă fără prea mare efort. Pastele Alla Norma te vor cuceri imediat, sunt uşor de preparat şi extrem de gustoase. Dacă bugetul nu îţi permite să mergi la restaurant poţi încerca reţeta chiar la tine acasă.
Ingrediente:
1 vânătă medie, ½ linguriță sare kosher, ¼ ceaşcă de ulei de măsline (60 ml), 3 căţei de usturoi zdrobiţi, roșii întregi decojite, drenate și tocate, ½ linguriță fulgi de ardei roșii spaghete de grâu întreg (455 g), ½ ceaşăa de salată ricotta (125 g) şi 1 buchet de busuioc proaspăt, feliat subţire.
Îndepărtați capetele vinetei, apoi tăiați-o pe jumătate. Așezați rondele de vinete pe un prosop de hârtie și da’i cu sare pe ambele părți. Lăsați 10 minute pentru a extrage umezeală excesivă. După 10 minute, ştergeți rondele de vinete cu un prosop de hârtie pentru a elimina umezeala. Încălziți o tavă la căldură medie și tapetaţi-o cu 2 linguri de ulei de măsline sau cu unt. Gatiți vinetele timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau până când se formează urme de grătar. Lăsați să se răcească, apoi tăiați în bucăți. Se încălzesc restul de 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Atunci când uleiul este fierbinte, adăugați usturoiul zdrobit. Scoateți usturoiul din ulei și lăsați-l să se răcească. La uleiul de usturoi, se adaugă roșiile tocate. Gatiti timp de 5-10 minute sau până când se caramelizează. Adăugați sucul de roșii și fierbeți până când se reduce la o consistență asemănătoare sosului, 5-8 minute. Adăugați 1/2 lingurită de sare, fulgi de ardei roșii și usturoiul prăjit. Se amestecă bine, se reduce căldura până la scăzut și se fierbe în timp ce faceți pastele. Într-o oală mare cu apă clocotită, gătiți pastele conform instrucțiunilor din pachet. Scurgeți pastele. Se toarnă sosul de roșii peste pastele fierbinți. Adăugați vinetele, ricotta salata și busuioc proaspăt. Serviți imediat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.S.