REȚETE pentru mic-dejun: Ouă fierte cu ciuperci și parmezan
Publicat pe 24.01.2019 la 09:28 Actualizat pe 24.01.2019 la 09:52
Ești pe fugă și nu ai timp pentru micul-dejun? Această rețetă rapidă te scoate imediat din impas. Un ou fiert dimineața este sănătate curate deoarece conțin foarte mulți nutrienți.
Ești pe fugă și nu ai timp pentru micul-dejun? Această rețetă rapidă te scoate imediat din impas. Un ou fiert dimineața este sănătate curate deoarece conțin foarte mulți nutrienți.
Ingrediente ouă fierte cu ciuperci și parmezan
2 ouă
rucola
15-20 ciuperci mici
2 linguri ulei măsline
sare
Sos Parmezan
1/2 ceapă mică
30 gr unt
50 ml vin alb sec
100 ml supă de pui
1 gălbenuș de ou
1 lingură smantana
50 gr parmezan
sare, piper alb
Mod de preparare ouă fierte cu ciuperci și parmezan
Pentru sosul parmezan pregătiți 2 crăticioare cu care veți lucra în paralel și un tel pentru amestecare. În untul încins se călește ceapă tocată fin până se înmoaie. Se adaga vinul și se fierbe până acesta este evaporat aproape de tot (cam 3 minute).
În altă cratiță se bate gălbenușul și se amestecă cu supă de pui. Se toarnă peste ele conținutul primei crăticioare (ceapă călită). Se pune pe foc mediu și se fierbe.
În prima cratiță se pune smântână. Se adaugă sosul fierbinte pe care tocmai l-ați fiert peste ea și amestecând mereu. Se ia crăticioara de pe foc și se adaugă parmezanul răzuit fin, amestecându-se până se topește. Se condimentează sosul cu sare și piper alb. Se strecoară sosul printr-o sită fină.
Se fierb ouăle moi. Se curată ciupercile și se taie felii. Se prăjesc la foc mare în puțin ulei de măsline până sunt rumene. Se scot pe șervețele de bucătărie să se scurgă de grăsime. Se presară cu puțină sare. Se așează toate ingredientele pe farfurie. Poftă bună!
A.C.