REȚETA ZILEI: Scoici saganaki, un prânz grecesc pe gustul tuturor
Publicat pe 22.01.2019 la 09:35 Actualizat pe 22.01.2019 la 09:36
Dacă îți este dor de un prânz cu aer grecesc, dar portofelul nu-ți permite să dai o fugă în locații de vis pentru a te delecta cu un preparat delicios, cu siguranță îți permite să-l pregătești în confortul casei tale.
Dacă îți este dor de un prânz cu aer grecesc, dar portofelul nu-ți permite să dai o fugă în locații de vis pentru a te delecta cu un preparat delicios, cu siguranță îți permite să-l pregătești în confortul casei tale.
Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă delicioasă de scoici saganaki, ce te vor duce puțin cu gândul la un concediu de vis, în Grecia.
Ingrediente:
500 g carne de scoici (congelată)
1 ceapă mare, tocată
5 căței de usturoi, tocați
1/2 ardei iute, tocat
400 ml suc de roșii (sau 3 roșii)
150 g brânză feta
4 linguri ulei de măsline extravirgin
1 linguriță oregano uscat
1 legătură mică de pătrunjel
Mod de preparare:
Uleiul se încălzește într-o tigaie. Se adaugă ceapa și se călește la foc mic, până ce devine translucidă (2 minute). Se adaugă usturoiul, ardeiul iute, oregano și sucul de roșii. Se lasă la fiert, la foc mic, 10 minute (sau până ce legumele sunt fierte și se leagă sosul).
Se adaugă carnea de scoici congelată și se fierbe până ce se înmoaie (cam 5 minute). Se adaugă brânza feta ruptă în bucăți, se amestecă bine și se mai fierbe 2 minute. Se ia de pe foc și se adaugă pătrunjelul tocat. Se amestecă bine.
Scoicile saganaki se servesc cu pâine prăjită unsă cu ulei de măsline și presărată cu oregano.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.