REȚETA ZILEI: Midii delicioase cu sos curry
Publicat pe 31.07.2018 la 09:35 Actualizat pe 06.08.2018 la 10:03
Atunci când vrei să îi bucuri pe cei dragi cu ceva bun și mai neobișnuit, sau atunci când te-ai săturat de toate felurile de mâncare tradiționale banale, pe care le găsești oriunde, soluția este să prepari o delicioasă porție de midii cu sos curry!
Atunci când vrei să îi bucuri pe cei dragi cu ceva bun și mai neobișnuit, sau atunci când te-ai săturat de toate felurile de mâncare tradiționale banale, pe care le găsești oriunde, soluția este să prepari o delicioasă porție de midii cu sos curry!
Pe cât de complicat sună, pe atât de simplu este de preparat aceast rețetă de midii cu sos curry. Iată de ce ai nevoie pentru a te bucura de un preparat delicios!
CITEȘTE ȘI - Midii în sos de bere
Ingrediente:
- 2 kg de midii pe care le poți lua din orice supermarket
- 2 eșalote
- 50 grame de unt
- 150 ml vin alb
- 200 grame smântână
- 1 lingură curry
- piper, sare-pătrunjel
Mod de preparare:
Într-o oală înaltă (în care să se poată deschide scoicile),topește untul și adaugă eșalota tocată fin. Aceasta se lasă la foc mic, amestecând din când în când. Se adaugă apoi vinul peste ea și, când totul ajunge la fierbere, se adaugă și midiile, care se lasă la fiert doar 5 minute.
Exemplarele care nu s-au deschis se aruncă, iar celelalte se scurg de lichid și se pun puțin la cald. În lichidul rămas de la fieberea scoicilor ase adaugă smântâna, în care s-au încorporat, între timp, curry-ul, sare și piperul. La sfârșit se adaugă și pătrunjelul tocat, se amestecă și se lasă oala pe foc, în continuare, timp de maxim 2 minute.
Midiile cu sos curry sunt gata, așa că se pot servi cu zeamă de lămâie și un pahar de limonadă proaspătă cu mentă! Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.