Ingredientul pentru cei mai buni cârnați de casă. Rețeta bunicilor
Publicat pe 06.10.2022 la 15:35 Actualizat pe 06.10.2022 la 15:36
Sărbătorile de iarnă se apropie, iar de pe mesele românilor nu pot să lipsească tradiționalii cârnați. Este un preparat clasic, care se face de obicei imediat după sacrifiarea porcului, dar pentru a obține cârnați ca ai bunicilor trebuie să nu-ți lipsească un ingredient foarte important!
- Cârnați de casă tradiționali
- Ce ingredient nu trebuie să lipsească
Cârnații tradiționali, făcuți în casă, sunt mereu superiori celor din comerț, mai ales dacă îi faci după rețeta bunicilor. Dacă vrei să-i faci chiar tu anul acesta, trebuie să știi că există un ingredent care nu trebuie să-ți lipsească sub nicio formă.
Ingredientul pentru cei mai buni cârnați de casă
Fie că sunt făcuți la grătar sau prăjiți în tigaie, la cuptor, afumați sau uscați, cârnații sunt mereu în topul preferințelor românilor. Deși se pot găsi și în magazinele de specialitate, există multe motive ca să alegi varianta celor făcuți în casă chiar de tine. În primul rând, o să știi exact ce conțin.
Ingrediente
- 1,6 kg carne de porc (pulpă fără os);
- 400 g carne grasă sau grăsime (fleică de porc, slănină fără șorici, fleică de vită, carne de oaie grasă);
- 150 g usturoi pisat;
- 100 g sare;
- 25 g piper măcinat;
- 15 g cimbru măcinat;
Mod de preparare
Prepararea cârnaților este un proces foarte simplu. Durează mai mult să dai carnea prin mașina de tocat, căci după această etapă nu mai ai prea multe de făcut. Cel mai important este să te asiguri că ai carne bună și proaspătă.
Prima dată se taie carnea și se dă prin mașina de tocat. Apoi, se amestecă mirodeniile și ierburile aromatice cu sarea. Este foarte important să nu uităm cimbrul, dar nici usturoiul. Cimbrul este cel care îi dă aroma pe care o știai de la bunica.
Întreaga compoziție de condimente se pune peste carnea tocată și se frământă totul cu mâna. Tot ce mai rămâne de făcut este să fie umpluți cârnații.
Citește și: REȚETA ZILEI: Cârnați cu fasole, un preparat tradițional