Ingredientul pentru cel mai fin piure de cartofi. Secretul gospodinelor pentru un preparat delicios
Publicat pe 30.01.2023 la 12:59 Actualizat pe 30.01.2023 la 12:59
Piureul de cartofi este o delicioasă garnitură și se poate realiza destul de repede, fără prea multe bătăi de cap . Oricine poate prepara piure de cartofi, însă puține persoane știu să îl facă delicios, dar și fin. Iată care este ingredientul care te va ajuta să-l prepari delicios!
- Ingredientul pentru un piure fin
- Iată secretul gospodinelor!
Piureul de cartofi se prepară destul de repede și nu trebuie să ai experiență în bucătărie pentru a găti acest preparat. Dacă vrei sa afli care este secretul gospodinelor și ingredientul care face piureul de cartofi să fie fin, noi îți prezentăm pașii pe care trebuie să-i urmezi. Iată ingredientele de care ai nevoie!
Ingredientul pentru cel mai fin piure de cartofi
Piureul de cartofi se face rapid și este bine să știți care este ingredientul pe care îl puteți adăuga pentru a fi delicios. Acest ingredient este folosit de gospodine pentru a face piureul mai pufos. Malțul se obține prin măcinarea cerealelor și este folosit la fabricarea berii, dar și în brutării.
Pudra de marț este secretul unui piure fin și delicios. Preparatul nu va mai avea nevoie de unt, lapte sau alte ingrediente. Acest această pudra de marți ajută descompunerea amidonului din cartofi și rezultatul va fi gustos.
Cum să prepari piureul de cartofi
Dacă vrei să prepari un piure de cartofi delicios, tot ceea ce trebuie să faci este să umpli oală cu apă și să adaugi 2 g de zahăr și 3 g de sare în 100 de ml de apă, iar mai apoi să pui cartofii curățați și tăiați bucăți. Pune cartofii să fiarbă până se înmoaie, iar mai apoi trebuie să-i scurgeți și să-i puneți într-un castron cu 1 g de pudră de malț la 100 g de cartofi și după care să-i băgați într-o pungă pe care o sigilați.
Adăugați punga de cartofi într-o oală fierbinte timp de 30 de minute, iar căldura va activa praful de malț și va elimina amidonul din cartofi. După jumătate de oră scoateți cartofi din pungă și încălziți piureul la 160 de grade Celsius. După ce ați urmat acești pași veți obține un piure delicios și fin. Poftă bună!
Citește și: Ingredientul care trebuie pus în apa în care fierbi cartofii. Trucul bucătarilor