Ingredientul secret pe care este bine să îl aduci în compoziția merdenelelor. Așa vor avea același gust ca la patiserie
Publicat pe 26.01.2024 la 23:13 Actualizat pe 26.01.2024 la 23:13
Merdenelele se numără printre cele mai gustoase preparate, însă sunt inamicul perfect al siluetei. Însă, de acum nu va mai trebui să faci un drum până la cea mai apropiată patiserie pentru a savura o merdenea, o poți prepara chiar tu, acasă. Iată care este ingredientul magic care trebuie adăugat în merdenele!
- Ingredientul magic care trebuie adăugat în merdenele
- Vor fi la fel de gustoase ca la patiserie
Cine nu iubește merdenelele cu brânză. Aceste produse de patiserie sunt delicioase și extrem de rapid de preparat. Chiar dacă le poți cumpăra de la orice patiserie, tot mai bune sunt cele făcute în casă, după propria rețetă.
Ingredientul magic care trebuie adăugat în merdenele
Ei bine, gustoase, aromate, merdenelele sunt, cu siguranță, un răsfăț pentru papilele gustative. Foarte multe dintre gospodine ezită să le prepare acasă, de teamă că nu vor ieși la fel de bune că la patiserie.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de merdenele primul lucru pe care trebuie să îl faci este să iei un bol și în el să amesteci apa, făina, sarea și oțetul, până obținem un aluat omogen, suplu și elastic.
Apoi, această compoziție se împarte apoi în șase sau opt bucăți egale, fiecare bucată se întinde într-un strat subțire și se împarte și cantitatea de unt în tot atâtea părți egale.
Mai apoi, fiecare foaie de aluat se unge cu unt și se împăturește în trei și se lasă la odihnit, la rece, cel puțin o jumătate de oră.
În continuare, aluatul se întinde din nou cu sucitorul și se împăturește din nou și se repetă procedura de două sau de trei ori, astfel încât să se obțină straturi, că la foietaj.
Ingredientul magic care trebuie adăugat în merdenele
Însă, pentru a obține merdenelele perfecte, există și un secret. Astfel, pentru cele mai bune rezultate este legat de umplutură. În acest fel, ingredientul magic care trebuie adăugat în merdenele este grișul amestecat cu brânză sărată.
De asemenea, pentru a forma merdenelele, se întinde fiecare foaie de aluat sub formă de pătrat și se adaugă 1-2 linguri de umplutură în mijloc și după ce nivelăm, folosind o lingură, aducem colțurile foii spre mijloc, asigurându-ne că acoperim compoziția. În final, presăm, pentru a sigila.
Nu în cele din urmă, se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius, în jur de 20 de minute sau până când se rumenesc uniform
CITEȘTE ȘI: Rețetă de merdenele pufoase. Cum să prepari aceste produse de patiserie preferate de români la tine acasă