Ingredientul secret pentru cea mai gustoasă ciorbă de roșii cu găluște. Preparatul care îți aduce aminte de copilărie
Publicat pe 04.01.2024 la 19:13 Actualizat pe 04.01.2024 la 19:13
Ciorbele se numără printre preparatele specifice oricărui sezon din an. Gustoase și foarte rapid de gătit, acestea sunt pe placul chiar și a celor mai pretențioși membri ai familiei. Pentru că ne aflăm în sezonul rece al anului, dar și pentru că am trecut de sărbătorile de iarnă, ce poate fi mai perfect dacă nu o ciorbă de roșii cu găluște. Iată care este ingredientul secret pentru un preparat ca la bunica!
- Ingredientul secret pentru cea mai gustoasă ciorbă de roșii cu găluște
- Preparatul care îți aduce aminte de copilărie
Ciorba de roșii cu găluște este un preparat simplu, delicios, ideal atât în zilele călduroase de vară cât și în cele friguroase de iarnă.
Ingredientul secret pentru cea mai gustoasă ciorbă de roșii cu găluște
Fără doar și poate, ciorba de roșii cu găluște este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, gustul copilăriei cu care ne răsfățau mamele și bunicile, un preparat pe care îl savurăm de fiecare dată cu plăcere și care nu este foarte dificil de făcut, dacă ținem cont de câteva sfaturi.
Ingrediente ciorbă
- - două kilograme de roșii coapte;
- - doi morcovi de dimensiuni mari;
- - o ceapă;
- - o felie de țelină;
- - o jumătate de ardei gras roșu;
- - un păstârnac;
- - sare și câteva boabe de piper – cantitățile variază în funcție de preferință;
- - doi litri de apă.
- Ingrediente găluște
- - 110 grame de griș;
- - două ouă;
- - o jumătate de linguriță de sare.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a prepara această rețetă de ciorbă de roșii cu găluște este să speli foarte bine legumele și să ai la îndemână toate ingredientele.
Gospodinele trbeuie să știe că ingredientul ce va da exact gustul cirobei de roșii cu care mamele și bunicile ne-au obișnuit este grișul. În acest fel, pentru a obține rezultatul dorit, trebuie folosit un griș care este ușor granulat, nu cel fin.
Apoi, se bat cele două ouă cu puțină sare și după ce se omogenizează, se adaugă grișul treptat, în ploaie, în timp ce se amestecă în continuu. În acest timp compoziția se lasă apoi câteva minute, să se odihnească.
În continuare, se umple o oală cu apă cu sare și când începe să fiarbă, se modelează compoziția de găluște și se adaugă în lichid.
Apoi, după un timp de aproximativ cinci minute de fiert la foc mic se întorc pe partea cealaltă și se lasă să fiarbă încă circa 10 minute, cu capac. Când au fost gata le-am pus în ciorbă. Găluștele ies foarte pufoase și moi, fără alte adaosuri.
CITEȘTE ȘI: Ciorbă de roșii cum o făceau bunicile. Rețetă simplă pentru un preparat care te trimite înapoi în copilărie