Ingredientul secret pentru cele mai fine prăjituri. Bucătarii celebri îl au mereu la îndemână
Publicat pe 10.09.2022 la 13:35 Actualizat pe 10.09.2022 la 13:55
Vrei să faci ptrajituri delicioase, dar te confrunți cu o textură care nu este tocmai pe placul tău? Există un ingrediant care te va ajuta să pregătești cele mai fine prăjituri chiar la tine acasă. Nu te așteptai la asta.
- Ingredientul secret pentru cele mai fine prăjituri
- Bucătarii celebrii îl au mereu la îndemână
Ingredientul secret pentru cele mai fine prăjituri
Vrei să faci cele mai bune prăjiturii? Cu toppinguri sau simple, ai nevoie doar de maioneză. Toată grăsimea din prăjituri trebuie să fie amestecată bine cu gălbenușurile de ou.
Prepară conform rețetei orice prăjitură, dar acolo unde rețeta contine ulei sau unt și ouă, fă următoarea înlocuire:
Folosește maioneză în schimbul uleiului sau chiar al untului. În plus a folosi maioneza în rețetele clasice de prăjituri cu ciocolată reduce cantitatea de grăsimi pentru că untul poate fi înlocuit cu ulei. Maioneza rezultată este baza pentru restul rețetei.
Regula de bază este ca următorul ingredient adăugat în maioneză trebuie să fie făina. Zaharul se pune în albușuri, pudra în spuma de albuș bătută superficial iar zahăr tos în albușurile bătute spumă tare.
Trucul este foarte simplu și merge la toate prăjiturile.