Ingredientul secret pentru cele mai fragede croissante. Așa vor ieși ca la patiserie
Publicat pe 14.05.2023 la 09:46 Actualizat pe 14.05.2023 la 09:46
Croissantele sunt delicioase și sunt alegerea perfectă de savurat la micul dejun, lângă o ceașcă de cafea. Se pare că, începând de acum, le vei putea prepara, în fiecare dimineață, chiar la tine acasă, fără emoții că ai putea da greș. Croissantele sunt unul dintre cele mai ușoare rețete de preparat. Dacă le prepari în acest fel vei avea parte de un preparat exact ca la patiserie.
- Secretul pentru cele mai fragede croissante
- Așa vor ieși ca la patiserie
Croissantele reprezintă una dintre cele mai rapide variante pentru mic-dejun atunci când nu ai timp să mănânci. Ele pot fi combinate cu un fruct sau cu dulceață și se prepară foarte ușor.
Cum prepari cele mai fragede croissante
Ei bine, în cazul în care nu știai, croissantele se fac dintr-un aluat dospit, bogat în unt, întins într-un strat subțire și apoi rulat și pliat în mai multe straturi. Așadar, tocmai această tehnică de pliere repetată este cea care le dă textura aspectul caracteristice, cu straturi distincte.
Ingrediente
- 500 de grame făină;
- 20 de grame drojdie proaspătă;
- 50 de grame zahăr;
- 10 grame sare;
- 250 de mililitri apă la 20°C;
- 200 de grame unt rece;
- un ou pentru uns;
- zahăr pudră – opțional, pentru presărat deasupra.
Mod de preparare croissante
Pentru a prepara această rețetă de croissante trebuie să ai la îndemână ingredientele scrise mai sus. asdar, abia apoi trebuie să iei un bol suficient de mare, în care vei amesteca făina, zahărul și sarea.
După care, apa se pune pe foc, iar când devine călduță, se adaugă drojdia, pe care o amestecăm până când se dizolvă complet. Apoi, amestecul de dojdie cu apă se toarnă peste ingredientele uscate și se frământă ușor, până obținem un aluat omogen.
După aceea, bolul se acoperă apoi cu un prosop curat și se lasă aluatul să crească la loc cald pentru aproximativ 1-2 ore sau până când se dublează în volum.
Așadar, secretul celor mai fragede croissante este untul, care se taie în bucăți, se întinde și modelează în formă de dreptunghi având grijă să menții untul rece. Mai apoi, înfășoară-l în folie alimentară și lasă-l la frigider pentru a se întări.
Urmează rularea, unde vei lua aluatul și îl vei întinde în formă unui dreptunghi mare pe suprafața de lucru presărată înainte cu făină. Ia apoi, bucata întărită de unt se așează în mijlocul aluatului și se împachetează complet cu acesta, fără să rămână goluri sau crăpături.
Folosindu-te de un sucitor, se rulează aluatul într-un dreptunghiul lung și subțire. Apoi, se pune la frigider timp de zece minute.
După care, se taie în bucăți de aproximativ 8-10 cm lungime și se formează fiecare bucată în forma clasică de croissant, întorcând capetele spre interior și dându-i formă de semilună.
în final, fiecare croissant format se așează pe tava de copt acoperită cu hârtie de copt și se lasă să crească la loc cald pentru aproximativ 1-2 ore sau până când se măresc în dimensiune.
Urmează ultimul pas, unde vei bate oul într-un bol mic și, apoi, vei unge cu el croissantele, folosind o pensulă de patiserie. Acestea se lasă la copt timp de 15 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. preparatul este gata.
CITEȘTE ȘI: Rețete pentru mic-dejun: Croissante cu ult și aluat crocant