Rețete pentru mic-dejun: Croissante cu ult și aluat crocant
Publicat pe 15.02.2019 la 09:53 Actualizat pe 15.02.2019 la 09:57
Croissantele sunt o variantă rapidă pentru mic-dejun atunci când nu ai timp să mănânci. Pot fi combinate cu un fruct sau cu dulceață și se prepară foarte ușor.
Croissantele sunt o variantă rapidă pentru mic-dejun atunci când nu ai timp să mănânci. Pot fi combinate cu un fruct sau cu dulceață și se prepară foarte ușor.
Ingrediente croissante cu ult și aluat crocant
- drojdie uscată
- zahăr
- lapte cald
- faină
- linguriţă sare
- grame de unt
Mod de preparare croissante cu unt și aluat crocant
Într-un bol cerne făina și fă o gropiță în mijlocul ei. Pune drojdia amestecată cu un pic de lapte călduț. Lasă 10 minute să se activeze drojdia și între timp amestecă restul de lapte cald cu sarea și zahărul. Toarnă amestecul lichid în bolul cu făină și frământă. Fiecare bila se întinde cu un sucitor, astfel încât să obții un disc de 25 de cm. Întinde foile suprapuse cu sucitorul, până formezi o foaie rotundă de 45-50 cm. Coace croissantele 20 de minute la 180 de grade. Poftă bună!
A.C.